Algemene bespaartips |

Geld besparen op je boodschappen in 2020

Bespaar op je boodschappen in 2020

2020 is het jaar waar wij gezamenlijk veel gaan besparen! En in dit artikel behandelen wij boodschappen. Besparen op je boodschappen kan een hoop geld schelen, die jij aan andere zaken beter kan besteden. Maar hoe bespaar je op boodschappen in 2020? In dit artikel geven wij wat handige tips en tricks, waardoor jij ook geld kan besparen op je boodschappen!

Ga minder vaak naar de supermarkt

Veel mensen verspreiden hun boodschappen over de gehele week. Dit kan zeker, maar wij raden het af. Des te vaker je naar de supermarkt gaat, des te groter de kans is dat je impulsaankopen doet. Veel supermarkten zijn daar op gebouwd (ze willen namelijk winst maken). Om dit tegen te gaan is het belangrijk om minder naar de supermarkt te gaan. Een vuistregel die wij altijd hanteren is om een keer per week naar de supermarkt te gaan.

Contant geld

Het genot van met de pin betalen is geweldig, maar wist je dat de pinpas niet de beste vriend van je portemonnee is? Door met de pinpas te betalen, heb je geen gevoel van wat je daadwerkelijk uitgeeft. Mensen zijn minder snel geneigd om iets uit te geven als ze contant betalen. Stel voor jezelf een limiet in wat je aan wekelijkse lasten nodig hebt. Dit bedrag kan je wekelijks pinnen en daar moet je het de hele week mee doen (voor je boodschappen). Je kan dit geld bewaren in een envelop. Als je uitgave maakt, is het belangrijk dat je de bonnetjes bewaard in de envelop. Door deze bonnetjes te bewaren ben je bewust bezig met wat je uitgaven zijn.

Laat de aanbiedingen je niet overspoelen

Mensen houden van aanbiedingen, maar laat je niet overspoelen.  Om geld te besparen in 2020 op je boodschappen is het belangrijk om jezelf altijd af te vragen of je iets aan de aanbieding hebt. Stel: de aanbieding is 1+1 dan is het altijd mooi meegenomen. Maar als de aanbieding als volgt luidt: 2e 33% korting, dan moet jezelf altijd afvragen of je het tweede artikel daadwerkelijk nodig hebt. Als dat niet het geval is, dan is het niet verstandig om gebruik te maken van de aanbieding.

Zeg hallo tegen groente

Als jij geld wilt besparen op je boodschappen in 2020 is het verstandig om minder vlees te kopen. Vlees is een van de duurdere artikelen die winkels verkopen.

 

B-merken zijn ook lekker

Veel mensen hebben het idee dat producten van A-merken het lekkerst zijn en dat kan zeker kloppen, maar producten van B-merken zijn ook lekker. Probeer iets van het huismerk aan te schaffen en geloof me, je zal veel meer besparen dan je denkt!

Dit is het einde van het artikel. Hebben wij wat gemist? Reageer in de comment section en wellicht hebben andere mensen wat aan de wijsheid die je deelt 😊 Als jij op jezelf gaat wonen bekijk dan snel artikel waar wij handige tips voor als je op jezelf gaat wonen!

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.