Algemene bespaartips | Wonen |

Tips om te besparen op energie

Iedereen wil wel een lagere energierekening. In dit artikel zijn nuttige tips beschreven om minder te betalen aan energie en dit zonder in te leveren aan gemak en comfort. Na het lezen van dit artikel zal je misschien denken; is geld overhouden zo simpel.

Het verbruik is terug te brengen

In principe zit het zo, als je ’s nachts slaapt hoort alleen de wekker elektriciteit te verbruiken, en voor de rest niets. In de praktijk werkt het anders. Veel apparatuur staat op een stand-by stand, en zo sluipt er iedere nacht elektriciteit weg. Ook verspilde elektriciteit gaat via de meter en vind je terug op de energierekening. Omdat dit iedere nacht opnieuw is, loopt het fors op. Dit zijn van die kleine dingen, als je daar even op let, dan kun je veel besparen. Hetzelfde geldt met rolluiken voor de ramen. Het geeft goede isolatie, en het heeft nog meer voordelen zoals belemmeren inkijk en geluidsisolatie. Een woning energiezuiniger maken en meer comfort kan dus gelijk opgaan. Een rolluik voor het slaapkamerraam geeft dat extra voordeel dat je in de zomer beter doorslaapt. Als het om vijf uur ’s ochtends buiten licht is, is het dankzij het rolluik in de slaapkamer donker. Waar ook veel mee te besparen is, is de wasmachine minder gebruiken. Veel mensen draaien een halfvolle trommel, en dat kost water en elektriciteit. Wachten totdat je voldoende vuile was hebt om een volle trommel te draaien is fors besparen. Vaak heeft de wasmachine een programma of een knop om energiezuinig te draaien. Gebruik de energiezuinige knop altijd, en was op een lage temperatuur. In de keuken wordt ook veel energie verbruikt. Met de vaatwasser geldt hetzelfde als met de wasmachine, zet die pas aan wanneer die vol is. Uit onderzoek is gebleken dat een goede mengkraan verdienen is. De overige apparatuur in de keuken is over het algemeen energiezuinig, dus dat zit wel goed. Een probleem is die oude koelkast of vriezer die in de schuur of garage staat. Deze is niet energiezuinig, het advies is om dat apparaat te storten en alleen het moderne in de keuken te gebruiken.

Stap over en begin met besparen

Niet alleen het verbruik terugbrengen is verdienen, maar ook overstappen op een goedkopere energieleverancier. Bekijk een volledig overzicht van energieleveranciers online. Aldaar zie je dat de concurrentie gigantisch is. Je kan voor de goedkoopste energie gaan via overstappen.nl. Op de site tref je een handig overzicht aan hoe de energierekening opgebouwd is, en waar precies het voordeel zit. Tezamen met de handige besparingstips moet je geld overhouden waarvan je leuke dingen kan doen. In feite is de energierekening fors verlagen heel simpel.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.