Algemene bespaartips |

De voor- en nadelen van detachering voor werkgevers

 

De voor- en nadelen van detachering voor werkgevers

 

Op het ogenblik dat er aan detachering wordt gedaan wordt er eigenlijk voor gekozen om personeel van een derde partij in te schakelen. Er wordt hiervoor een beroep gedaan op de diensten van een zogenaamd detacheringsbureau. In het merendeel van de gevallen wordt er hiervoor gebruik gemaakt van langdurige overeenkomsten. Het bureau heeft de mensen in kwestie in dienstverband aangeboden waarna u ze voor een bepaalde periode gaat inhuren. Het detacheringsbureau fungeert wel als werkgever waardoor zij geconfronteerd kan worden met de werkgeversrisico’s bij met name ziekte of ontslag. In ieder geval, bent u benieuwd naar de voor- en nadelen die zijn verbonden aan detachering voor u als werkgever? In dat geval is het zeker interessant om even de onderstaande informatie door te nemen. 

 

Welke voordelen brengt detachering voor u met zich mee? 

 

Misschien wel het belangrijkste voordeel dat is verbonden aan detachering heeft betrekking tot het feit dat het op deze manier snel mogelijk wordt om aan hoogopgeleid personeel te geraken. Er worden door het detacheringsbureau op basis van de door u aangegeven eisen verschillende mensen voorgesteld waar u vervolgens een sollicitatiegesprek mee kunt hebben. Op basis van dit gesprek is het voor beide partijen mogelijk om te achterhalen of jullie het zien zitten om samen te werken of niet. In het merendeel van de gevallen hebben de sollicitanten reeds eerder ervaring opgedaan bij andere bedrijven waardoor ze wellicht direct inzetbaar zijn. 

Een ander belangrijk voordeel dat detachering met zich meebrengt heeft betrekking tot het feit dat u, uw nieuwe medewerkers slechts tijdelijk aan u bindt. Op het ogenblik dat de economie rake klappen te verduren krijgt of u op financieel vlak over wat minder ademruimte beschikt hoeft u dus geen mensen te ontslaan. Bovendien kan het voor elk bedrijf gunstig zijn om regelmatig te kunnen rekenen op nieuwe werkkrachten. Zij brengen namelijk niet alleen nieuwe ideeën met zich mee, daarnaast kunnen ze ook de bestaande werknemers motiveren om het beste uit zichzelf te halen.

 

Is er ook sprake van nadelen bij detachering? 

 

Ondanks het feit dat er voor werkgevers duidelijk heel wat interessante voordelen verbonden zijn aan detachering zijn er ook enkele ontegensprekelijke nadelen aan verbonden. Als werkgevers is het dan ook van belang om rekening te houden met de volgende nadelen:

  1. Detacheerders zijn er zich van bewust dat ze slechts tijdelijk ingezet zullen worden in het bedrijf in kwestie. Dit betekent dat ze er doorgaans toch enigszins een andere instelling op nahouden. Dit verschilt uiteraard wel afhankelijk van persoon tot persoon.
  2. Ondanks het feit dat detacheerders in principe per direct inzetbaar zijn spreekt het voor zich dat ze wel altijd nog moeten worden ingewerkt. Ze zijn zich immers nog niet bewust van de exacte cultuur die geldt binnen de onderneming en zijn nog niet ingespeeld op de collega’s waarmee ze moeten samenwerken. 
  3. Een beroep doen op de mogelijkheden van detachering brengt relatief hoge kosten met zich mee. Dit maakt het inschakelen van detacheerders over de lange(re) termijn op financieel vlak niet interessant. 

In ieder geval, bent u ook van plan om een beroep te doen op de mogelijkheden die detachering te bieden heeft? Hou dan als werkgever zeker en vast rekening met de aangehaalde voor- en nadelen op deze pagina. Bij Salarisprofs helpen ze u graag bij tijdelijk personeelstekort of een gemis aan kennis bij een project.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.