Algemene bespaartips | blog

Geld besparen op je feest? Zo wordt het ook leuk voor jou!

Als je een feest organiseert komen er vaak onverwachte kosten bij kijken. Gelukkig heb je het zelf in de hand. Wil je een leuk origineel feestje en daar niet al te veel geld voor uitgeven? In dit artikel staan tips hoe jij je huis leuk aankleedt, zoals met ballonnen en slingers, zodat het financieel ook leuk blijft!

Kies voor een themafeestje!

Het is altijd leuk als je familie en vrienden verkleed zijn. Ga daarom voor een themafeestje. Richt je huis leuk in. Naast de ballonnen kan je je huis of feestlocatie versieren met goedkope bosjes bloemen van de markt. Wil je echt besparen? In de natuur vind je een heleboel bloemen en takken. Lege wijnflessen gebruik je vervolgens als houder.

Timing is everything

Het moment waarop jij je feest bepaalt ook voor een groot deel de kosten. Vermijd het avondeten! Geef je feest na het avondeten. Dit scheelt heel veel tijd en tijd is geld.

Geef verder ook een duidelijke eindtijd aan. Dit komt misschien wat streng over, maar doordat mensen vaak wat langer blijven lopen de kosten weer verder op. Door duidelijk een eindtijd af te spreken voorkom je dit probleem.

Doe zoveel mogelijk dingen zelf

Op internet staan heel veel tips om zelf leuke creaties te maken. Geef je een halloweenparty? Op internet vind je stapsgewijs hoe je een pompoen moet uithollen.

Er zijn heel veel dingen die je zelf kan maken. Maak slingers bijvoorbeeld van tijdschriften. Ook de hapjes zijn goedkoper als je het zelf maakt.

Een boodschap voor jou

Vergelijk goed waar je het goedkoopst je boodschappen doet. Koop niet te veel alcoholische varianten. Laat de gasten bijvoorbeeld weten dat ze alleen kunnen kiezen uit wijn bier. Willen de gasten wat anders? Dan kunnen ze dat zelf meenemen.

Hopelijk staat hierboven voldoende inspiratie voor een leuke lowbudget feestje. Veel plezier alvast!

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.