blog

Dit kun je doen wanneer je klanten niet betalen

payment

Het is heel vervelend als uw klanten de facturen niet betalen. Kom op tijd in actie, zodat u alsnog uw geld ontvangt. Lees verder welke stappen u daarvoor kunt nemen. Lukt het echt niet om de klant te bewegen te betalen? Schakel dan Rechtnet incassobureau Den Bosch in. Dat levert u direct voordeel op.

De factuur

U zorgt er natuurlijk voor dat uw factuur alle gegevens bevat die voor de klant belangrijk zijn om te kunnen betalen. Naast de vermelding over de geleverde diensten of goederen met bijbehorende prijzen, is de vermelding van de betalingstermijn belangrijk. Voor bedrijven is die vaak 30 of 60 dagen. Voor particuliere klanten kunt u dezelfde termijn aanhouden.

Telefonisch contact

Als 2e stap is het aan te raden om telefonisch contact op te nemen met uw klant en te informeren of de levering naar wens is geweest. Wellicht zijn er nog vragen over de factuur of was deze niet helemaal duidelijk. Op deze manier kunt u achterhalen waarom de klant nog niet heeft betaald en kunt u afspraken maken over de betaling. Bereid het gesprek goed voor en bedenk in hoeverre u bereid bent de klant tegemoet te komen.

Een betalingsherinnering

Heeft de klant naar aanleiding van de vorige stap de factuur niet betaald? Dan kunt u als vervolgstap een betalingsherinnering sturen. In deze brief verwijst u naar de geleverde diensten of producten en naar het eventuele eerdere telefonisch contact. Daarnaast vermeldt u de verschuldigde incassokosten en de juridische stappen die u onderneemt als de betaling van de factuur achterwege blijft. Als u er zeker van wilt zijn dat uw klant de brief ontvangt, kunt u deze het beste aangetekend versturen.

Een betalingsregeling

U kunt met uw klant eventueel een betalingsregeling afspreken als het niet lukt om de factuur binnen een redelijke termijn te betalen. In deze regeling spreekt u af in hoeveel termijnen er wordt betaald. U kunt ook eventueel afspraken maken over de te betalen rente. Uiteraard zet u deze afspraken schriftelijk vast en laat u de klant deze ondertekenen.

Rechtnet incassobureau Den Bosch

Hebben alle voorgaande stappen geen effect? Dan kunt het beste Rechtnet incassobureau Den Bosch inschakelen. U draagt dan de vordering ter incasso over aan specialisten die de beste incassotechnieken inzetten om uw vordering alsnog betaald te krijgen. Zij hebben meer middelen die ingezet kunnen worden om de factuur te incasseren. Ook zijn klanten sneller geneigd om te betalen als een extern bureau wordt ingeschakeld.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.