blog

De voor- en nadelen van het inhuren van een DJ

DJ inhuren bruiloft

Het inhuren van een DJ kent vele voordelen. Er zitten echter ook wat nadelen aan. Welke dit onder meer zijn er waarvoor je zoal een DJ in kunt huren, leggen we uit in dit artikel!

De voordelen van een DJ inhuren

Laten we beginnen met de voordelen van het inhuren van een DJ.

Professioneel geregeld

Een groot voordeel van het inhuren van een DJ, is dat het geluid en licht professioneel wordt geregeld. Niet alleen zaken als goed gemixte overgangen, maar ook professionele geluidsapparatuur. Vaak beschik je zelf namelijk niet over de speakers en lampen die een echte DJ met zich meeneemt. Goede kwaliteit geluid kan een erg groot verschil maken betreft de sfeer. Ook voelt een DJ aan welke soort nummers hij het beste kan draaien, en wat het juiste volume is.

Scheelt werk

Ook neemt het inhuren van een DJ werk uit handen. Wanneer je zelf DJ moet gaan spelen ben je weer extra tijd kwijt. Zo zul je de benodigde apparatuur moeten vinden, deze transporteren en aansluiten. Vervolgens zul je zelf de hele avond achter de draaitafel moeten staan en nummers uit moeten zoeken. Je kunt van te voren een playlist maken, maar ook dat kost tijd. Je wilt immers niet 10 keer dezelfde liedjes voorbij horen komen. Wanneer je een DJ inhuurt, worden dit soort zaken uit handen genomen. Hierdoor kun je zelf genieten van het feest, zonder voor DJ te hoeven spelen!

De nadelen van een DJ inhuren

Helaas zitten er ook wat nadelen aan het inhuren van een DJ:

Kost geld

Het inhuren van een DJ kost uiteraard meer geld dan wanneer je zelf de muziek regelt.

Redelijk afhankelijk

Ook ben je afhankelijk van de DJ betreft de nummers die er gedraaid worden. Natuurlijk kun je bij de meeste DJ’s wel je voorkeuren aangeven betreft de muziekstijl, en kun je verzoekjes aanvragen. Echter is het niet de bedoeling dat je er de hele avond bovenop staat om ieder nummertje uit te kiezen. Dan had je het beter zelf kunnen doen!

Waarvoor kun je een DJ inhuren?

Een DJ is in te huren voor verschillende gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsfeest, verjaardag of festival. Ook voor een trouwerij kun je een DJ inhuren. Boek bijvoorbeeld de bruiloft DJ van Psound!

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.