blog

Dankzij deze tips levert jouw webshop meer klanten op!

Als webshopeigenaar ben je altijd op zoek naar meer klanten. Meer klanten om de omzet te vergroten en meer klanten om blij te maken met jouw producten. Door te kijken waar de kansen liggen is het mogelijk om de webshop snel te laten groeien. De zoekmachines, betaald adverteren, social media en ook video zijn uitstekende bronnen om meer bezoekers te verleiden om naar jouw webshop te gaan. Kies trouwens niet zomaar voor bezoekers, maar voor potentiële kopers. Meer bezoekers staat immers niet gelijk aan meer klanten. Laten we snel onze tips delen.

Een snelle webhosting kiezen

Een snelle webhosting zorgt voor een snelle site. Een snel ladende website zorgt ervoor dat de klanten niet weggaan nog voordat ze jouw producten hebben gezien. Het is essentieel om de pagina’s snel te laden. Kies daarom een webhosting bedrijf Nederland. Door voor een Nederlandse partij te kiezen is de fysieke afstand minimaal om alle gegevens in te laden. Het is niet nodig om de bits en bytes vanaf de andere kant van de wereld door te sturen naar een bezoeker in Nederland. Het is prettig voor de bezoeker om de pagina’s op het scherm te zien knallen nog voordat ze denken om de webshop te verlaten. Het geeft een goede indruk. Daarnaast scoort de webshop er ook veel punten door bij de zoekmachines. Google rankt snelle websites hoger dan zeer trage websites.

Laat anderen het zware tilwerk doen

Affiliate marketing wordt niet vaak toegepast door webshops. Het is een uitstekende manier om op basis van no cure no pay meer klanten te krijgen. Alleen wanneer er verkopen zijn op de webshop delen partners mee in de winst. De partners doen de marketing voor de webshop en zorgen voor bezoekers op jouw site. Het is belangrijk om hierbij een goede software te hebben om de affiliate vergoedingen bij te houden. Daarnaast moeten er meerdere partners geworven worden die de webshop gaan promoten. Het is belangrijk om de juiste partners te kiezen, die ervoor willen gaan. Zorg voor aantrekkelijke voorwaarden om zo bloggers, vloggers en andere websites (met traffic) te verleiden om jouw webshop te promoten.

Verzamel de juiste data

Het is belangrijk om de statistieken en data bij te houden van een webshop. Het is zo mogelijk om te ontdekken waar de kopers vandaan komen. Wanneer bekend is waar de kopers zitten is het mogelijk om hier meer marketing te gaan doen. Wat als Facebook een ware hit is? Dan moet er olie op het vuur gegooid worden bij Facebook. Wanneer de klanten echter vooral via de zoekmachines op de webshop komen is het slim om hiernaar te kijken. Hoe zijn er meer zoekmachine posities te veroveren? Google is al wat meer een vriend geworden door de snelle hosting. Er zijn echter nog meer zaken van belang om te scoren in de zoekmachines.

Een nieuwsbrief

Noem het geen nieuwsbrief. Geef het een funky naam. Zie het als dé manier om met alle klanten te communiceren. Door een goede relatie op te bouwen en onder de aandacht te blijven van de klanten is het mogelijk om de omzet te verhogen. Een klant kan nu meerdere aankopen gaan doen per jaar. Een hogere klantwaarde is goed voor de omzet van de webshop.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.