blog

Besparen op de aankoop van een nieuwe telefoon? Kies voor refurbished

iphone x refurbished

Voor veel mensen duurt de maand veel te lang en is het aan het einde van de maand weer alle eindjes bij elkaar knopen om rond te komen. Dan is het natuurlijk erg vervelend als jouw telefoon kapot gaat en je een nieuwe moet kopen. Gelukkig kun je besparen op de aankoop van een nieuwe smartphone. Kies daarom voor een refurbished smartphone. Ben jij hier al bekend mee? We leggen het je graag allemaal uit.

Wat is refurbished?

Refurbished betekent letterlijk vertaald “gereviseerd”. Het klinkt heel chique, maar het betekent in contrast met een smartphone dat deze gecontroleerd is en onderdelen zijn vervangen waar nodig. Een toestel heeft namelijk al een eerdere gebruiker gehad en is weer ingeleverd. Daardoor kan het zijn dat de accu niet helemaal naar behoren werkt. Refurbished smartphones worden bij binnenkomst volledig gecontroleerd op meer dan 20 punten en onderdelen worden vervangen waar nodig. Vervolgens wordt het toestel weer opnieuw op de markt aangeboden.

Waarom kun je besparen op een nieuwe refurbished telefoon?

Waarom je kunt besparen op een refurbished smartphone, omdat deze in verhouding met een nieuw exemplaar veel goedkoper is. Het voordeel kan soms wel oplopen tot honderden euro’s. In plaats van dat je voor een nieuwe iPhone X kiest, kun je ook voor een iPhone x refurbished kiezen, waarbij je veel minder geld hoeft te betalen.

Maar wat zijn dan de voordelen?

Refurbished smartphones hebben veel voordelen. Het toestel wordt op verschillende punten getest, waardoor deze op technisch gebied bijna niet van nieuw te onderscheiden is. Afhankelijk van de conditie waarin het toestel zich bevindt, zijn deze ook op uiterlijk niet van elkaar te onderscheiden. Kies je voor een toestel waar je hier en daar wat gebruikssporen kunt zien, dan zie je natuurlijk wel een verschil tussen nieuw en refurbished, maar dan betaal je ook weer een stuk minder geld.

Wat is het verschil dan met een tweedehands toestel?

Veel mensen vergelijken een refurbished smartphone met een tweedehands telefoon. Echter is dit geen goede vergelijking. Een tweedehands toestel koop je vaak van een particulier iemand over. Je weet daardoor niks over de technische staat van het toestel. Je kunt alleen een mening hebben over het uiterlijk van het toestel. Je weet dus niet wat je koopt. Bij refurbished wel, omdat deze toestellen eerst een grondige keuring ondergaan. Bovendien krijg je bij een refurbished telefoon 24 maanden garantie. Die garantie heb je niet bij een toestel die je tweedehands van iemand koopt.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.