Algemene bespaartips | blog

Besparen op je cartridges en toners

Verbaas je je ook telkens over de prijs die je moet betalen als je even ergens een paar nieuwe cartridges wilt kopen? Wellicht kun je nog tot 80% besparen! Lees daarom snel verder en kijk of jij kunt besparen op je inktkosten.

Welke cartridges en / of toners gebruik jij?

De prijzen van originele cartridges en niet originele cartridges verschillen behoorlijk. Voor niet originele cartridges betaal je veel minder geld dan voor originele.

Wat is het verschil tussen originele en niet originele inkt?
Het verschil zit het hem in de leverancier van de inkt. Bestel je inkt van een printfabrikant? Dan spreken we over originele inkt. Koop jij inkt van een fabrikant dat geen printers ontwikkeld, dan spreken we over niet originele inkt. We noemen dit ook wel huismerk inkt.

Waarom zijn de prijs verschillen dan zo groot?
De printerfabrikanten hebben een ander verdien model dan de fabrikanten van de huismerk inkt. Zij verkopen printers, maar doen dit voor relatief lage prijzen. Hierop verdienen ze dus niet heel veel. Het geld moet uiteraard wel ergens verdiend worden. Hier komen de cartridges om de hoek kijken. De cartridges moeten eigenlijk de printers terug verdienen. Fabrikanten van huismerk cartridges hebben dit probleem niet en kunnen daarom hun inkt zo goedkoop aanbieden.

Is de huismerk inkt wel veilig voor mijn printer?
Vroeger ging hier inderdaad nog wel eens wat fout. Printers liepen bijvoorbeeld stuk door de goedkope huismerk inktpatronen. Maar tegenwoordig hoor je eigenlijk alleen nog maar lovende verhalen over huismerk inkt. De kwaliteit van de printjes van huismerk inkt is vrijwel niet te onderscheiden van de kwaliteit van originele inkt en printers lopen allang niet meer vast. Daarnaast moet ook de huismerk inkt aan dezelfde kwaliteitsnormen voldoen als de originele inkt. Hier zit dus verder geen verschil tussen.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.