Algemene bespaartips |

Handige bespaartips op de kantoorinrichting

Heb je pas een nieuw pand gekocht? Of ben je net gestart als zzp’er en wil je een fijn thuiskantoor inrichten? Wat de situatie ook mag zijn, goede kantoorinrichting is in elk geval van groot belang. Maar wat als je hier nog maar een heel klein budget voor hebt? Of als je hier simpelweg niet te veel aan uit wil geven? Dan zijn er gelukkig genoeg manieren waarop je kunt besparen. Nieuwe kantoorinrichting hoeft namelijk niet bakken vol geld te kosten. In dit artikel delen we enkele handige bespaartips die hierbij kunnen helpen.

Koop alles bij dezelfde winkel

Het loont in veel gevallen om alles bij dezelfde winkel te kopen. Dit zien we bijvoorbeeld duidelijk terug bij www.havic-kantoormeubelen.nl/. Zij bieden zogenaamde combideals. Als je een hele set koopt, ben je goedkoper uit dan wanneer je her en der kantoormeubelen koopt.

Bovendien is dit ook een stuk praktischer. Het is immers veel makkelijker als je alles bij dezelfde winkel kunt halen. Dat betekent ook maar één keer de verzendkosten en je hebt ook slechts één aanspreekpunt mocht er iets misgaan.

Kies bij voorkeur wel voor een winkel die gespecialiseerd is in kantoormeubelen. Zij zijn niet alleen in staat om ergonomische meubels te leveren, maar kunnen je ook nog eens van broodnodige advies voorzien. Altijd handig, zeker als dit de eerste keer is dat je een eigen kantoor inricht.

Kritisch aankopen doen

Om te kunnen besparen is het vooral belangrijk om kritisch te kijken naar wat wel of juist niet nodig is. Bedenk ook goed welke meubels nieuw gekocht moeten worden en welke je eventueel ook tweedehands zou kunnen kopen. Opbergmeubels zijn bijvoorbeeld erg praktisch en onmisbaar op kantoor, maar het maakt weinig uit of deze al eens eerder gebruikt zijn. Zolang de kast nog maar stevig is. Dit is dan ook een goed meubelstuk om op te besparen door tweedehands te kopen of bij een budgetwinkel in te kopen.

Denk je echter aan een design bureaustoel? Dan is het beter om deze wel echt nieuw bij een speciaalzaak te kopen. Een bureaustoel is nou eenmaal van essentieel belang om ergonomisch te kunnen werken. Het is belangrijk dat deze niet alleen van de juiste kwaliteit is, maar ook nog eens verstelbaar is en aan alle wensen voldoet. Dit zijn dan ook meubels waar je beter niet op kunt besparen.

Door steeds deze afweging te maken, kun je eenvoudig besparen op de dingen die minder belangrijk zijn en voorkom je dat dit afbreuk doet aan het ergonomisch werken op kantoor.

Energie besparen

Er zijn ook andere manieren om te besparen op de kantoorinrichting. Zeker wanneer je bijvoorbeeld intrekt in een nieuw pand. Dan kom je immers ook voor heel veel andere kosten te staan. Met als grootste kostenpost de zakelijke energierekening. Iedereen weet dat de energiekosten de afgelopen jaren flink zijn gestegen. Je kunt dan ook veel geld besparen door duurzamer te werken. Dit doe je al door energiezuinige (LED) verlichting aan te schaffen, sluipverbruik te vermijden en de juiste apparatuur te gebruiken. Let hier zeker op, want zo kan je snel veel geld besparen.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.