Algemene bespaartips |

Investeren in gouden en zilveren munten: waarom het goed is om nu te doen

In tijden van crisis sparen de meeste mensen het liefste hun geld op. Echter levert dit tegenwoordig meer risico’s op dan investeren in goud, zilver of aandelen. In dit artikel lees je waarom het juist in deze tijden goed is om te investeren in gouden munten of zilveren munten. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is goud kopen of zilver kopen vrij simpel. Hieronder vind je meer informatie. 

Gouden munten kopen 

De rijken der aarde weten het allemaal al. Gouden munten kopen of zilveren munten kopen is echt een goede investering. Het is al eeuwenlang dé manier om een passief inkomen te vergaren. Als je nu investeert in goud kopen of zilver kopen heb je daar over een aantal jaar profijt van. Het aanmaken van een account bij een goede handelaar kost niks. Verder is men zeer transparant over de kosten van de opslag en de aankoopprijs. 

De koers van de goudprijs 

Het mooie van goud kopen of zilver kopen is dat het in de loop van de jaren alleen maar in waarde is gestegen. De trend laat zien dat het gemiddeld met 10 procent is gestegen. Als jij 100 euro investeert, dan is je inleg volgend jaar 110 euro waard. Het jaar daarop is je inleg 121 euro waard. Daar hoef je niets voor te doen. Je hoeft alleen maar gouden munten of zilveren munten te kopen en de koers doet vanzelf haar werk. Hoe mooi is dat?

Sparen levert niets op 

Veel mensen laten hun geld nu op een spaarrekening staan. Dat is nu niet rendabel want de rente op spaargeld is vrijwel nihil. Het ziet er naar uit dat dit de komende jaren nog zo blijft. Het is natuurlijk zonde als je weet dat er nog andere mogelijkheden zijn om je geld te laten groeien. Aandelen of crypto vindt men tegenwoordig vrij risicovol. Goud kopen heeft door de eeuwen heen zijn standvastigheid bewezen. De vraag is eerder: waarom zou je het niet doen?

Hoe investeer je in goud 

Er zijn veel handelaren die claimen dat je via hun goud kan kopen. Het is belangrijk om een betrouwbare handelaar uit te kiezen die je geld en goud zorgvuldig bewaren. Dan weet je zeker dat goud kopen of zilver kopen een goede investering is. 

Wil je beginnen met een klein bedrag? Kies dan voor gouden munten of zilveren munten. Het gewicht is niet veel en daarom is de investering ook niet zo hoog. Dit is een leuke manier om ermee te beginnen. 

Voordelen ten opzichte van aandelen 

Goud zal altijd worden gekocht. Van veel bedrijven weet je niet of ze nog na de crisis zullen bestaan. Daarnaast kan het aanmaken van een account via een broker van aandelen redelijk ingewikkeld zijn. De (meestal) buitenlandse brokers willen veel informatie en soms is er zelfs een wachtlijst. Het is dus goed mogelijk dat je een aantal dagen moet wachten om te beginnen met je plannen om te investeren. 

Bij goudhandelaren is dit vrij simpel. Je hoeft niet te wachten. Het enige dat je hoeft te doen is een account aan te maken en de rest volgt vanzelf. Na een tijdje merk je dat je vermogen groeit, omdat de goudprijs altijd stijgt. Investeer wat je kunt missen en de rest volgt vanzelf. 

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.