Algemene bespaartips |

Geld besparen, dat doe je met deze goede bespaartips!

Het is alweer tegen het einde van de maand. Naja, niet de maand, maar je salaris-maand. Met de laatste centjes probeer je nog nét die ene week boodschappen te doen. Hoewel het je weer niet gelukt is om te sparen, ben je toch ergens best wel trots op het feit dat je wel nét de maand bent rondgekomen. Dat ook nog eens nu er een aantal verjaardagen van vrienden waren. Toch zou je graag geld over willen houden per maand, zodat ook jij een buffertje kunt opbouwen voor als je het echt nodig hebt. Bijvoorbeeld voor als jouw mobiele telefoon op de grond klettert en deze val niet overleefd, of als je TV uit het niets opeens niet meer aan wil gaan. Om de kans op het sparen van geld (je weet immers nooit wat er gebeurt) groter te maken, hebben wij een paar makkelijke bespaartips voor jou op een rijtje gezet!

Besparen op je provider

Het eind van je contract is in zicht en jouw huidige provider probeert je te behouden met een goed en aantrekkelijk bod. Althans, dat lijkt zo. Want weet jij eigenlijk veel of dit wel het beste bod is wat je kunt krijgen. Wellicht kom je tijdens het providers vergelijken een andere aanbieder tegen die jou hetzelfde (of misschien zelfs meer) voor minder geld durft aan te bieden. Hoe fijn is het om te besparen op je telefoonabonnement? Dit is iets wat toch minder tastbaar is en door hierop te besparen, kun jij wellicht die gave schoenen kopen. Waarom betaal jij eigenlijk bijna 50 euro per maand aan je mobiele telefoonabonnement, terwijl jouw vriend of vriendin hier slechts 20 euro per maand voor betaald. En ja, voor precies hetzelfde. Het is natuurlijk niet alleen maar mogelijk om op je telefoonabonnement te besparen bij een andere provider. Ook internet en tv vergelijken helpt, want bij sommige aanbieders krijg je dit vrijwel gratis (voor heel weinig geld) bij je telefoonabonnement. Dat zijn nou nog eens goede deals! Well hello goedkoop abonnement, en hallo spaargeld!

Besparen op je boodschappen

Zeg zelf nou eens eerlijk: wat is er precies anders aan een prei van de Aldi, dan een prei van de markt of Albert Heijn? Nou, niet veel zal ik je zeggen. Hoewel er mensen zijn die beweren dat ze die échte fijnproevers zijn en daadwerkelijk verschil proeven, denken wij dat het gewoon een kwestie is van kookkunsten. Je kunt er een heleboel geld op besparen om wat vaker naar goedkopere supermarkten (bijvoorbeeld Aldi, Lidl) of de markt te gaan. De meeste dingen zullen geen groot verschil uitmaken. Verse producten in ieder geval niet. Soms ook niet qua a-merken, want de Aldi verkoopt net zo goed jouw Dr. Oetker pizza’s, als de Plus. Denk dus goed na waar je heen gaat, voordat je boodschappen gaat doen. Je kunt hier wel tot ongeveer €150,- per maand op besparen.

Kortom, blijf goed nadenken over hedendaagse dingen die je gebruikt. Zo kun je door een kleine simpele aanpassing relatief veel geld besparen. Zonder hier al te veel moeite in te hoeven steken.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.