Algemene bespaartips |

Hoe vergroot je je naamsbekendheid op low budget?

Hoe vergroot je je naamsbekendheid op low budget?

Het verbeteren van je naamsbekendheid kan op termijn voor betere resultaten zorgen binnen je bedrijf. Des te meer mensen je bedrijf kennen, des te groter is logischerwijs ook de groep met potentiële klanten! Reden genoeg om het belang van een grote naamsbekendheid niet te onderschatten. Er zijn verschillende manieren om te werken aan het uitbreiden van je naamsbekendheid als bedrijf. Zelfs wanneer je wilt besparen op dergelijke marketingactiviteiten. In dit artikel zetten we een aantal van deze mogelijkheden voor je op een rijtje. Zo krijg je hier een goed beeld van en kun je een weloverwogen keuze maken als bedrijf. Hoe zorg jij er momenteel al voor, dat je naamsbekendheid verder wordt uitgebreid?

Tip: kijk bij het uitbreiden van je naamsbekendheid als bedrijf niet alleen naar de online mogelijkheden. Het is net zo belangrijk om ook offline actief te zijn!

Maak gebruik van bedrijfskleding met je logo

Een van de manieren om je naamsbekendheid te verbeteren, is het gebruik van bedrijfskleding met je logo. Er zijn verschillende online partijen te vinden, die je aan dergelijke kleding kunnen helpen. Naast de mogelijkheid om je logo op je bedrijfskleding te laten drukken, zou je ook voor de naam van je bedrijf kunnen kiezen. Op deze manier ben je niet alleen zichtbaar voor je klant, maar ook voor voorbijgangers. Zeker voor een timmer- of bouwbedrijf is dit interessant. Koop in een keer meer shirts of polo’s, om zo te besparen op de aanschaf van bedrijfskleding met een logo. Ook kun je vanzelfsprekend wachten op aanbiedingen voor deze bedrukte bedrijfskleding.

Adverteren binnen zoekmachines met je website

Naast de mogelijkheid om offline te werken aan je naamsbekendheid, kun je ook online marketingcampagnes opzetten. Adverteren in de zoekmachine is hierbij een van de mogelijkheden. Je koopt hierbij advertentieruimte bovenaan de zoekresultaten in een zoekmachine. Houd er rekening mee, dat je hier maandelijks een vast bedrag voor dient te reserveren. Het zorgt zodoende voor een verhoging van je maandlasten. Om dit zo efficiënt mogelijk aan te pakken, is het slim om hier een internetbureau voor in te schakelen. Een internetbureau kan eerst een zoekwoordenonderzoek voor je uitvoeren. Op deze manier wordt duidelijker op welke zoekwoorden je het beste zou kunnen adverteren.

Tip: kijk ook eens naar de mogelijkheden van SEO! Dit is een goedkoper alternatief voor SEA, zoals dat hierboven beschreven werd. SEO helpt echter voornamelijk op de lange termijn.

Wees actief op sociale media

Niet alleen adverteren in de zoekmachine behoort tot de mogelijkheden. Kijk ook naar de optie om pagina’s aan te maken op sociale media. Op deze manier kun je mensen op lokaal niveau bereiken. Laat klanten je pagina’s volgen en berichten delen. Zo krijgen ook de volgers van je klanten deze berichten te zien. Iets wat een positieve invloed heeft op de naamsbekendheid van je bedrijf. Des te groot je groep met volgers is, des te sneller zal het uitbreiden van je naamsbekendheid ook gaan. Net als in een zoekmachine kun je ook op sociale media adverteren. Hierbij kun je zelf bepalen voor welke doelgroep je advertenties zichtbaar zijn.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.