Algemene bespaartips |

Goedkope veilingen, een beetje dubbel op?

Goedkope veilingen, een beetje dubbel op?

Je kunt natuurlijk je spullen gewoon in een winkel kopen, maar dan betaal je meestal de volledige prijs. Met een veiling hoop je dat je bepaalde producten een stuk goedkoper kunt aanschaffen. Dit geldt niet alleen voor nieuwe, maar ook voor heel veel tweedehands- en zelfs antieke artikelen. Het doel van elke veilingsite blijft echter hetzelfde, je wilt minder geld kwijt zijn dan je officieel in een winkel of webshop zou moeten betalen.

 

Een nieuwe trend, de centjesveiling

Bij veilingen kunnen je biedingen omhoog gaan tot er niemand meer biedt, of omlaag tot je een overeenkomst hebt over de prijs. Er zijn blinde biedingen, waarbij de deelnemers een gesloten bieding afgeven en het laagste (bv prijs voor bepaalde werkzaamheden) of hoogste (bv voor een of ander belangrijk voorwerp) aanbod wint.
Nieuw, vooral door de inzet van het internet zijn goedkope, of zelfs super goedkope veilingen. Hierbij is het mogelijk producten voor maar een schijntje van de nieuwprijs te verkrijgen. Soms hoor of zie je dat inderdaad wel eens in een reclame, waarbij een televisie van 1200 euro voor slechts 300 euro is gekocht, of zelfs nog minder. Dat klinkt fantastisch, nietwaar?

 

CentjesVeiling

 

Het addertje onder het gras

Er zitten twee kanten aan dit verhaal. Het kan inderdaad, je kunt soms voor heel weinig geld fantastische dingen aanschaffen, tenminste als je het heel slim speelt. De term spelen heeft hierin een belangrijke rol, want dit soort veilingen zouden natuurlijk binnen de kortste keren failliet zijn, dus zit er een mechanisme achter waardoor ze hun aanbiedingen in stand kunnen houden.

In tegenstelling tot normale veilingen, waar je alleen het laatst geboden bedrag betaalt, moet je bij dit soort goedkope veilingen ook betalen gedurende je weg van bieden naar die laatste prijs. Verder is er de kans dat je niet wint en dus toch geld kwijt bent.

 

Super goedkope veilingen kunnen interessant zijn, maar zoek goed uit hoe het systeem werkt. Veilingen kunnen ontzettend leuk zijn, en voor velen onder ons maakt het idee van een kansspel de veiling nog veel spannender.

 

CentjesVeiling.nl

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.