Algemene bespaartips | Vakantie |

Voordelig een dagje uit

Voordelig een dagje uit

Voordelig een dagje uit


Als je niet uitkijkt kan je al snel ettelijke euro’s opdoen aan dingen die je eigenlijk toch niet nodig had of die je veel goedkoper kon verkrijgen of veel meer voor dezelfde prijs. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillen in prijs, sommige producten kosten een aantal euro’s meer terwijl ze eigenlijk gewoon hetzelfde zijn dan een ander product. Denk bijvoorbeeld maar aan merk-voeding. In verschillende industrieën wordt hetzelfde product voor een andere niche aan een veel lagere prijs verkocht, maar onder een andere merknaam dan de dure versie, of zonder merknaam. Het is daarom belangrijk om specificaties met elkaar te vergelijken en niet zomaar het duurste te nemen omdat je ervan overtuigd bent dat het duurste steeds het beste zal zijn. In dit artikel gaan we dieper in op manieren waarop je kan besparen.

Let op deals en acties

Door op voorhand uit te kijken naar deals en acties in het oog te houden, kan je al een hele hoop besparen. Soms kan je zelfs meer dan 50% korting krijgen dankzij hierop te letten. Er zijn verschillende websites die deals aanbieden, denk maar aan Groupon, Social Deal, Shedeals, Actie van de dag, enzovoort.

Op Social Deal en Groupon kan je voor de simpele dingen, zoals bijvoorbeeld een etentje al mooie deals scoren met een korting van soms meer dan 50%. Je kan er ook deals vinden voor pretpark bezoeken of hotelovernachtingen en nog veel meer. Het kan al eens de moeite zijn om dit te bekijken.

Voorbereiding net voor het vertrek

Net voor je aan de daguitstap begint, kan je al wat voorbereidingen treffen. Je kan bijvoorbeeld iets meenemen om te eten en te drinken, aangezien het in toeristische gebieden altijd iets duurder is om te eten of drinken. Een flesje water komt bijvoorbeeld altijd van pas en eventueel een koek of een stuk fruit.

Het vervoer bij je uitstap

Het vervoer is zeer belangrijk, maar moet natuurlijk ook praktisch zijn. Het openbaar vervoer zoals bus of trein biedt enkele voordelen. Het grootste voordeel is dat je geen parkeerplaats hoeft ze zoeken (en betalen) en dat je eventueel ook een glaasje meer mag drinken. Ben je met meerdere mensen, is touringcar verhuur wellicht een oplossing.

Het nadeel van het openbaar vervoer is dat het iets minder flexibel is. Je dient namelijk rekening te houden met de aankomst- en vertrektijden. Indien je met veel reist kan de auto interessanter zijn of indien je veel moet meenemen. Indien je slechts met een aantal personen op uitstap gaat, komt de bus of trein misschien wel iets goedkoper uit. Het voordeel is ook dat je meestal rechtstreeks in het centrum van de stad uitkomt met het openbaar vervoer.

Maar je kunt dus eventueel ook kiezen voor groepsvervoer met de bus of eventueel kijken welk busbedrijf speciale acties doet. Zeker wanneer je met een groter aantal bent, kan dit veel geld besparen én gemak bieden.


Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.