Algemene bespaartips |

5 manieren om beter op je gebit te letten

5 manieren om beter op je gebit te letten

Het onderhouden van je gebit is om verschillende redenen erg belangrijk! Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je met een goed onderhouden gebit veel geld kunt besparen. Je hoeft minder vaak een behandeling uit te laten voeren, waardoor je hier minder geld uit aan uit hoeft te geven. Je zou kunnen overwegen om een tandartsverzekering af te sluiten naast je bestaande zorgverzekering. Dit zorgt echter voor onnodig hoge maandlasten! In dit artikel geven we je vijf verschillende tips, die je helpen om beter voor je gebit te zorgen. Tegelijkertijd komen deze tips van pas om nog meer geld te besparen.

Tip 1: koop goede tandpaste met korting

Allereerst is het belangrijk om de juiste tandpasta te gebruiken. Op internet zijn verschillende artikelen te vinden over de beste tandpasta van dit moment. Je kunt ook je eigen tandarts om advies vragen. Het kan verleidelijk zijn om voor de goedkoopste tandpasta te kiezen. Iedere tandpasta heeft immers een frisse smaak! Dit betekent echter niet, dat iedere tandpasta over dezelfde stoffen beschikt. Door een goede tandpasta in de aanbieding te kopen, hoeft tandpasta helemaal niet zo duur te zijn.

Tip 2: zorg voor de juiste tandenborstel

Zo belangrijk als een goede tandpasta is, zo belangrijk is ook het gebruik van een goede tandenborstel. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende soorten tandenborstel. Denk aan een handtandenborstel en een elektrisch model. Vaak reinigt een elektrisch model je gebit beter. Dit model is echter duurder en wordt niet door iedereen als even prettig ervaren. Een tandenborstel moet vervangen worden als de haartjes hiervan uit elkaar beginnen te staan. Zou je de tandenborstel niet vervangen, dan is het effect hiervan steeds minder groot.

Tip 3: laat een periodieke controle uitvoeren

Het is belangrijk om zeker eens per jaar, maar het liefst eens per driekwart jaar, bij de tandarts langs te gaan. Een tandarts voert hierbij een periodieke controle uit, waarbij je gebit gecontroleerd wordt op de aanwezigheid van gaatjes. Mochten er gaatjes in je tanden of kiezen zitten, dan kunnen deze bij een volgende afspraak verholpen worden. Het gaat andere complicaties tegen. Bij kinderen raadt de beste tandarts uit Schiedam aan, om deze controle eens per half jaar uit te laten voeren.

Tip 4: combineer de tandarts met een mondhygiëniste

Je kunt een bezoek aan de tandarts combineren met een halfjaarlijks bezoek aan de mondhygiëniste. Een mondhygiëniste controleert je gebit niet op gaatjes, maar kan wel tandsteen verwijderen. Dit verkleint de kans op gaatjes, waardoor je niet onnodig veel betaalt voor behandelingen aan je gebit.

Tip 5: gebruik tandenstokers bij het poetsen

Tot slot is het verstandig om tandenstokers te gebruiken. Tandenstokers of flosdraad helpen je achtergebleven etensresten tussen tanden te verwijderen. Ook hebben veel mensen een stangetje achter hun tanden, om deze op de juiste plek te houden. De kans is groot, dat hier voedsel achter blijft hangen. Met een tandenstoker kun je dit relatief makkelijk verwijderen. De tandenstokers zijn net als tandenborstel goedkoop in de aanbieding aan te schaffen.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.