Wonen |

Zorg goed voor uw planten! Een druppelslang helpt

Een druppelslang werkt door water te druppelen op de wortels van de planten in plaats van water over de bladeren te sprenkelen. Dit helpt om waterverspilling te verminderen en verbetert de opname van water door de planten. De druppels kunnen worden geregeld door een drukregelaar of timer.

Om uw planten nóg meer te verwennen kunt u gebruikmaken van hemelwater uit een natuurlijke bron. Met een hydrofoor kunt u heel gemakkelijk het water uit de bron halen en gebruiken in uw tuin. Deze waterpomp beschikt over een drukvat voor wateropslag. De pomp haalt eerst het water uit het drukvat, waarbij deze nog niet inschakelt. Pas als het water bijna op is krijgt een pomp een seintje om het water weer aan te vullen. Dit energiezuinige proces zorgt ervoor dat de pomp een langere levensduur heeft dan eentje zonder drukvat. 

Een hydrofoorpomp kan ook ingezet worden in andere situaties, bijvoorbeeld voor het doorspoelen van uw toilet of het afspuiten van een terras. Jaarlijks wordt er veel schoon drinkwater onnodig gebruikt, waar ook natuurwater voor gebruikt kan worden. Dat zou een hoop kosten schelen in het zuiveringsproces van water.

Druppelslang in een moestuin

In moestuinen komt het vaak voor dat er een druppelsysteem wordt aangelegd. Een druppelslang is een goede keuze voor een moestuin omdat het een efficiënte manier is om water te geven aan planten. Het is gemakkelijker om specifieke gebieden te bereiken en u hoeft er zelf geen aandacht aan te besteden.

Druppelslangen kennen nog veel meer voordelen;

 • Waterbesparing: Een druppelslang druppelt water rechtstreeks op de wortels van de planten, waardoor waterverspilling wordt verminderd.
 • Verbeterde wateropname: De druppels zorgen ervoor dat het water langzaam in de grond sijpelt, wat de opname van water door de planten verbetert.
 • Gemakkelijk in gebruik: Een druppelslang is gemakkelijker en sneller in gebruik dan het handmatig water geven met emmers of gieters.
 • Preciezer watergeven: Het is mogelijk om de hoeveelheid water per plant te regelen, waardoor het watergeven preciezer is.
 • Voorkomt verrotting: Het vermijden van water op de bladeren van planten voorkomt verrotting en helpt bij het verbeteren van de gezondheid van de planten.

Er zijn verschillende soorten druppelslangen die geschikt zijn voor moestuinen, variërend van kleine slangen voor kleine moestuinen tot lange slangen voor grotere moestuinen. Het is belangrijk om een druppelslang te kiezen die van de juiste lengte en kwaliteit is en te overwegen of er accessoires nodig zijn, zoals sproeikoppen en drukregelaars.

Ook interessant

Geen reacties

  Laat een bericht achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.