Wonen |

Hulp bij het kiezen voor een goede fulfilmentpartij

Ben jij een startende ondernemer? Op een gegeven moment kom je op een punt dat je een manusje-van-alles begint te worden: je onderhoud de website, doet de klantenservice en doet ook nog eens de logistiek. Maar waarom ben je eigenlijk ondernemer geworden? Wat vind je het leukst om te doen? Focus je op wat je leuk en goed vind en besteed zaken als webshop verzending goed uit. In dit artikel staan tips om een goede logistieke partij te kiezen.

Wat voor logistieke processen wil je eigenlijk uitbesteden?

Een vrij logische vraag, maar je moet er wel goed bij stilstaan. Hou er wel rekening mee dat het uitbesteden een flinke investering is. Het gaat veel geld kosten, maar je houdt een hoop tijd over om te focussen op je kerntaak. Tijd is immers ook geld!

Selectie van logistieke kandidaten

Als je eruit bent welke logistieke activiteiten je wilt uitbesteden, is het verstandig een aantal kandidaten te selecteren. Spreek je verwachtingen uit naar de opdrachtgever!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een goede fulfilmentpartij?

  • Allereerst moet je goed kijken naar de foutmarge. Heeft de partij vaak last van een verkeerd product in de doos of pakketten die helemaal niet worden verstuurd? Uiteraard is dit uit den boze. Het gevolg is dat jij door de klant als schuldige wordt gezien.

Vraag daarom naar hun foutmarge. 1 procent is eigenlijk best hoog als je een goed draaiend bedrijf hebt. Een bedrijf moet uitstralen dat zij elke dag hun best doen om die foutmarge zo laag mogelijk krijgen.

  • De kosten. Onderaan de streep wil je wel veel winst maken. Het vervelende is dat veel bedrijven in jargon aangeven hoeveel het uitbesteden gaat kosten. Vraag daarom om een casus door te rekenen. Zo kan je voor jezelf nagaan hoeveel de kosten zijn voor één product.
  • Tot slot: het is zeker belangrijk om je oog niet te verliezen over het logistieke proces. Ga daarom voor een partij waarbij je de voorraad en logistieke proces kan meezien!

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.