Wonen |

Bespaar op je energierekening met zonnepanelen

In een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, worden zonnepanelen steeds vaker aangeschaft als een milieuvriendelijker alternatief op fossiele energie. Een ander bijkomend voordeel van zonnepanelen is dat je er enorm mee kan besparen op je energierekening. Daarover lees je meer in dit blog. 

Geld over aan het eind van de maand

Het kopen van zonnepanelen is niet bepaald goedkoop. Daar staat echter tegenover dat je aan het eind van de maand veel geld bespaart op je energierekening. Zo verdien je je investering relatief snel terug, vaak al binnen een jaar of 10. Hoe snel je zonnepanelen zichzelf hebben terugbetaald is natuurlijk afhankelijk van het aantal zonuren, de aanschafprijs en het rendement van je zonnepanelen. Daarna geniet je in principe van gratis energie. Wil je berekenen wat de mogelijke opbrengst is van zonnepanelen voor jouw situatie kijk dan op https://www.zonnepanelen.net/prijs/

 

Het hoogste rendement

Er bestaan verschillende typen zonnepanelen en sommige hebben een hoger rendement oftewel opbrengst per m² dan andere. De aanschafkosten van zonnepanelen met een hoger rendement liggen vaak echter wel een stuk hoger. Hierin dien je dus voor jezelf een afweging te maken. Daarnaast is de plaatsing van de zonnepanelen ook erg van belang voor het rendement van zonnepanelen. Zo is een hoek van 36 graden ideaal, maar bij een dak met een hoek van 15 tot 55 graden is het rendement ook nog heel rendabel. Ten slotte wil je natuurlijk dat je zonnepanelen zo veel mogelijk in de zon liggen en dus niet in de schaduw van een boom of iets dergelijks. 

Extra besparen

Om de hoge aanschafprijs van zonnepanelen iets prettiger te maken en zo dus mensen te stimuleren tot aankoop, hebben veel gemeenten speciale subsidies en andere financiële regelingen bij de aanschaf van zonnepanelen. Per gemeente kan je hoogte van deze financiële meevallers verschillen, dus neem een kijkje op de website van jouw gemeente of bezoek het lokale energieloket.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.