Wonen |

Minder betalen met moderne verlichting

Phillips hue lampen

Verlichting, ons huis hangt er vol mee en staat vaak onnodig aan. Ouderwetse verlichting is een echte stroomvreter. Een gloeilamp verbruikt namelijk veel stroom en dit is tegenwoordig niet meer nodig. Met de hedendaagse LED technologie is die dure gloeilamp overbodig geworden. Een snelle berekening laat zien dat een LED lamp 90% energiezuiniger is dan een gloeilamp. Als je dit vermenigvuldigt met het aantal lampen wat je in huis hebt kun je snel uitrekenen wat voor impact het vervangen zal hebben op de energierekening. Het vervangen van je verlichting is dan ook een snelle manier om te besparen.

Halogeen, gloei, spaar en LED lampen

Door de jaren heen zijn er al verschillende soorten lampen op de markt gebracht. De meest bekende is natuurlijk de gloeilamp. Een glazen bol waar een dun draadje in zit die door energie begint te gloeien. De gloeilamp werd eind jaren 80 “vervangen” voor de energiezuinige spaarlamp. Een opgevouwen TL-buisje die past in de standaard fitting. De halogeenlamp is beter bekend als spotje. Een kleine, vaak ronde, lamp die zorgt voor een krachtige lichtbundel. Al deze lampsoorten kennen we tegenwoordig nog steeds, maar zijn verkrijgbaar met LED technologie waardoor ze energiezuinig zijn geworden. Het mooie aan LED lampen is dat dit type verkrijgbaar is met verschillende fitting. Zo hoef je dus niet elke armatuur in huis te vervangen, maar alleen de lichtbron. 

Nog meer besparen met slimme verlichting

Een efficiënte manier van besparen op de energierekening begint dus bij het vervangen van je lampen. Als je nog meer geld wilt besparen kun je ook kiezen voor slimme verlichting. Slimme verlichting gaat namelijk nog een stap verder. Alle soorten slimme lampen zijn al energiezuinig door de LED technologie, maar helpen je ook bij het bedienen van je verlichting. Zo blijft er nooit onnodig een lamp branden en kun je je verlichting overal ter wereld schakelen. Wanneer je zoekt naar slimme verlichting kom je al snel uit bij Philips hue lampen. Philips is een bekende lampenfabrikant en heeft sinds een aantal jaren ook slimme verlichting in het assortiment. Met deze starterspakketten begin je aan het slim maken van je verlichting en kun je het altijd verder uitbreiden. 

Goed voor je portemonnee en het milieu

Met moderne verlichting zet je een grote stap richting een duurzaam huis. Doordat je minder energie verbruikt draag je bij aan een schoner klimaat. Met een kleine aanpassing in je huis bespaar je dus meer dan alleen euro’s.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.