Wonen |

Een duurzaamheidsscan voor de woning

Een goed geïsoleerde woning levert meer comfort op, maar zeker ook een besparing op de maandelijkse energiekosten. Veel woningeigenaren willen daarom graag weten hoe ze hun woning beter kunnen isoleren op een snelle en op een zo voordelig mogelijke manier. Om de woning te verduurzamen zijn er talloze mogelijkheden. Vaak weet men niet precies wat de juiste stappen zijn en een energie-expert kan hierbij helpen. Het is namelijk belangrijk om eerst de behoefte in kaart te brengen en te kijken hoe dit eventueel in het budget past.

Antwoord op vragen over duurzaamheid

Natuurlijk is het einddoel een duurzaam en comfortabel huis, maar vaak zijn hier wel investeringen voor nodig. Daarom is het extra belangrijk dat men de juiste keuzes maakt. Wat geeft het beste resultaat? Hoe past het binnen het budget? Welke subsidies zijn er mogelijk? Is een duurzaamheidslening een oplossing? Verduurzamen in kleine stapjes of in één grote stap om gelijk maandelijks geld te besparen? Een duurzaamheidsscan uitvoeren door een expert van DuraPlus kan bij het beantwoorden van al deze vragen helpen.

Een woning van voor of na 1992

Voor woningen van voor 1992 is de duurzaamheidsscan de perfecte manier om op een snelle en voordelige wijze erachter te komen hoe de woning beter geïsoleerd kan worden. Woningen van voor 1992 hebben namelijk meestal niet de isolatie die aan de huidige normen voldoet. Gaat het om een woning die gebouwd is na 1992, dan is een maatwerkadvies een betere aanpak. Voor beide opties kun je bij DuraPlus terecht.

Een snelle indicatie

Om de duurzaamheidsscan uit te voeren komt de onafhankelijke energieadviseur van DuraPlus naar de woning om bepaalde zaken in kaart te brengen. Het gaat hier om de ‘thermische schil’ wat staat voor de muren, het dak en de vloer. Het deskundige oog van de expert ziet meestal al snel wat de mogelijkheden zijn en een indicatie voor de kosten voor verbetering kunnen vaak al ter plekke worden aangegeven. Natuurlijk kan er ook een vrijblijvende offerte worden uitgebracht. DuraPlus werkt met vaste onderaannemers waar prijsafspraken mee zijn gemaakt, dit zorgt voor een scherpe prijs voor de eindgebruiker. Ondanks deze contacten is DuraPlus een onafhankelijke instantie dus er is geen verplichting om te werken met vaste onderaannemers of producten. De keus ligt uiteindelijk altijd bij de eindgebruiker. Alleen de duurzaamheidsscan maken mag ook.

De extra’s van DuraPlus

DuraPlus staat voor duurzaamheid, maar zeker ook voor service, transparantie en klantvriendelijkheid. Er wordt altijd gekozen voor een begrijpelijke tekst en uitleg. DuraPlus denkt mee en geeft graag tips. Vraag gewoon eens vrijblijvend om meer informatie of vraag een offerte aan.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.