Wonen |

Tips voor het verven van de laminaatvloer

Tips voor het verven van de laminaatvloer

Heb je het ineens hoog in je bol gekregen en zou je je witte laminaat wel eens willen inruilen voor een zwart laminaat? Verven kan natuurlijk ook! Hieronder beschrijven wij voor jou de stappen hoe je dit het beste aan zou kunnen passen.

 • Schoonmaken
  Begin als eerste belangrijke stap met het ontvetten van de gehele vloer. Doe dit met een mengsel van bijvoorbeeld allesreiniger of spiritus met een gedeelte water en dweil hiermee de gehele vloer. Dit voorkomt eventuele vlekken of oneffenheden in het uiteindelijke kleurresultaat van de vloer.
 • Schuren
  Schuur met een schuurmachine de gehele vloer tot alle topcoating verwijderd is. Dit zie je aan het doffer worden van de vloer. Het beste is om de vloer allereerst diagonaal te schuren, waarna je de vloer opnieuw in rechte lijnen over schuurt. Maak de vloer hierna stofvrij door de gehele vloer te stofzuigen. Voor een goed en glad eindresultaat is het belangrijk de vloer hierna met een natte doek langs te lopen, zodat je verzekerd bent van een stofvrije omgeving.
 • Aanbrengen
  Breng een primer aan over de gehele vloer en laat dit drogen. Gebruik hiervoor een type dat is geschikt voor gladde oppervlaktes. Breng, nadat de primer is opgedroogd, de eerste laag verf, voor een bijvoorbeeld wit laminaat, aan. Laat deze drogen en probeer zo veel mogelijk stof te vermijden, bijvoorbeeld ook met het openen van een deur of raam. Indien gewenst kunt u deze laag, na het drogen, schuren met een fijne korrel. Dit zal zorgen voor een betere hechting voor de volgende verflaag.

Na het drogen van de eerste verflaag is het van belang opnieuw het geheel stofvrij te maken. Breng hierna de tweede verflaag of eventueel derde verflaag aan en zie na het drogen het eindresultaat!

Deze post is geschreven door: laminaat den haag

Ook interessant

Geen reacties

  Laat een bericht achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.