Algemene bespaartips |

Een franchise beginnen – een paar tips

bespaar zorgverzekering

Franchising is een goede en leuke manier om een winkel of bedrijf te onderhouden, zonder hier zelf al te veel werk in te hoeven steken. Natuurlijk kost het jou wel wat tijd, geld en moeite, maar het grootste deel is al voor jou gedaan. Je hoeft namelijk geen succes meer te creëren, de formule staat namelijk al en mensen kennen de winkel. Toch komt er van alles bij kijken. Wil je ook een franchise beginnen? Misschien heb je wat aan de volgende tips.

Financiering

Veel franchisegevers regelen bepaalde dingen al voor je. Hierbij moet je denken aan een pand, inventaris, marketing, administratie en inkoop. Dit hoef je zelf dus niet meer te regelen. Wel kost het uiteraard geld om een franchise te starten. Het verschilt per franchiseformule erg hoe veel geld dit is, maar de meesten vragen toch wel entreekosten van gemiddeld 10.000 euro. Hoe kom je aan dit geld? Hiervoor kun je besluiten om een zakelijk lening af te sluiten. Het is namelijk een groot geldbedrag wat je in één keer nodig hebt. Uiteindelijk haal je dit geld er ook zeker wel weer uit, wees daar maar niet bang voor. Maar voor een franchise kun je goed snel zakelijk geld lenen.

Kies niet voor succes, maar voor jouw interesse

Eigenlijk is het heel logisch, maar het kan aantrekkelijk zijn om een franchise te beginnen puur omdat je verwacht dat je er veel geld uit zal halen. Vaak is dit ook wel zo, maar vind je het dan ook echt leuk? Kies voor een bedrijf of winkel die jou persoonlijk echt aanspreekt en iets wat je dagelijks met veel plezier kan doen. Kijken naar succes en concurrentie is in zekere mate natuurlijk ook belangrijk, maar kies een franchiseformule omdat het jou aanspreekt en niet omdat je hier verwacht succes uit te halen.

Houd goed contact

Het is belangrijk om als franchisenemer dichtbij jouw franchisegever te staan. Weet wat je van elkaar kan verwachten en zorg dat je bij de franchisegever terecht kan als je vragen hebt of hulp zoekt. Zorg voor veel openheid tussen de twee kanten. Zo wordt het een stuk prettiger werken en communiceren. Doe aan het begin ook goed research naar het bedrijf en zorg dat je van tevoren al een beeld hebt van wat je kunt verwachten. Stap er niet blind in, om te voorkomen dat je straks ineens voor verassingen komt te staan.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.