Algemene bespaartips |

Bespaartip: schaf een refurbished iPhone aan

Stel; je huidige contract bij je telecomaanbieder loopt bijna af en het is tijd om een nieuw toestel uit te kiezen. Of; je huidige telefoon heeft zoveel schade opgelopen in de loop van de tijd dat hij echt wel aan vervanging toe is. Je wilt natuurlijk wel het nieuwste model van de Apple iPhone hebben en er het liefst niet te veel voor betalen. Want ja zo nieuw toestel van Apple kost je al gauw een kleine vakantie. Zonde natuurlijk, terwijl een iets ouder model net zo goed is. Misschien is een tweedehands iPhone, bijvoorbeeld een refurbished iPhone 7 of refurbished 7 plus, dan ook wel iets voor jou.

Refurbished iPhone; wat is het?

Refurbished vertaald naar het Nederlands betekent ‘gereviseerd’. De smartphones worden opgekocht van consumenten, restpartijen of retourgoederen. Het zijn toestellen waar eigenlijk niks mee aan de hand is, die aan strenge controles zijn onderworpen en die eigenlijk als nieuw zijn. Echter, is de fabrieksgarantie er af en daardoor stukken goedkoper dan een gloednieuw toestel. Je krijgt vanuit de verkoper van de refurbished Apple toestellen uiteraard wel weer een nieuwe garantie. De toestellen worden onderverdeeld in 3 categorieën/niveau’s, namelijk A, B en C. Toestellen van categorie A (5 sterren) zien er uit alsof ze gloednieuw zijn. Toestellen van niveau B (4 sterren) hebben hele lichte gebruikerssporen, zoals kleine krasjes. Toestellen van niveau C (3 sterren) hebben duidelijke gebruikerssporen en zijn hierdoor dus ook het goedkoopst. Dit geldt wel alleen voor de buitenkant van het toestel; technisch gezien zijn alle modellen van alle categorieën 100% in orde. Zo kun je al snel voor een goede prijs een bijna nieuwe refurbished iPhone 7 plus toestel kopen, waar je nog enkele jaar mee vooruit kan. Plus je houd geld over voor andere leuke dingen.

Wat voor abonnement kies je?

Het is het handigst om een sim-only af te sluiten wanneer je voor een refurbished toestel kiest. Je hoeft dan namelijk alleen maar te kiezen welke bundel je wilt hebben en het sim-kaartje in het toestel te steken. Je maandelijkse kosten zijn hierdoor stukken minder; je toestel is immers al afbetaald.

Refurbished iPhone 7 plus zijn milieuvriendelijk

Naast het feit dat een refurbished iPhone 7 plus vele malen goedkoper is dan een nieuw toestel, is het ook nog eens heel goed voor het milieu. Door tweedehands toestellen aan te schaffen, scheelt het weer in de productie van nieuwe toestellen. Dit scheelt weer uitstoot van de fabrieken, uitstoot van de vrachtwagens en dit scheelt allemaal weer broeikasgas- sen. Het is dus eigenlijk een win-winsituatie; jij hebt een goedkoop, maar netjes toestel én je doet iets goeds voor het milieu! De beste bespaartip voor 2020 als je het mij vraagt.

 

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.