Algemene bespaartips |

Download de KLIC app als je gaat graven met een machine

Ga jij aan de slag met een bouwproject? Moet je hiervoor graven met een machine? Dan moet je rekening houden met KLIC. Dit is een afkorting voor Kabels en Leidingen Informatie Centrum. Dit is een handig systeem, waarbij je door middel van een KLIC app informatie krijgt over de kabels en leidingen die zich onder de grond bevinden. Door middel van KLIC kun je voorkomen dat je schade aanricht aan de kabels en leidingen, doordat je precies weet waar deze zich bevinden en hoe je hier mee om moet gaan.  

Een fijn overzicht 

Het is tegenwoordig verplicht om een online overzicht te hebben van de KLIC meldingen. Hierdoor is de KLIC app ontstaan. Het is overigens verplicht om deze melding te doen voordat je aan de slag gaat met het bouwproject. Als je geen melding doet, krijg je niet de informatie die je nodig hebt. Hierdoor kan er schade ontstaan, zoals een gaslek. Dit is niet wenselijk. Dit zal je bouwproject vertragen, maar daarnaast zorgt het er ook voor dat externe partijen last hebben van deze schade. Met de KLIC app heb je alle gegevens en informatie die je nodig hebt in één systeem, wat het overzichtelijk maakt.  

Wat kun je verwachten? 

Maar wat voor meldingen bestaan er in een KLIC app? Dit zijn er drie. Zo heb je de graafmelding. Deze melding is erg belangrijk als je ook daadwerkelijk aan de slag gaat met het graven. Hiermee krijg je voor een duur van 20 dagen inzicht in een gebied van 500 x 500 meter. Zo weet je precies met welke situatie je te maken hebt. Daarnaast bestaat er ook een oriëntatieverzoek. Met deze melding krijg je al eerder inzicht in de locatie waar je aan de slag gaat. Zo weet je precies waar je mee te maken hebt en kun je een goede voorbereiding treffen. Dit gebied is zo’n 2500 x 2500 meter groot. Als laatste is er ook een calamiteitenmelding. Met deze melding krijg je te maken als er sprake is van een dreiging voor schade of letsel.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.