Algemene bespaartips | blog

Besparen op je drukwerk doe je zo!

Ondanks de digitalisering zie je nog steeds heel veel drukwerk. Het papier heeft nog steeds zijn voordelen. Zo hoef je niet de hele tijd te turen op je beeldscherm en kan je er aantekeningen op maken. Daarentegen bespaar je door het te digitaliseren een hoop geld. Gelukkig hoeft het printen niet duur te zijn. Hoe? Dat lees je in dit korte artikel.

Kies voor conceptkwalititeit

Wist je dat als je op ‘concept’ of op ‘snel printen’ klikt je 50% van het inkt bespaart vergeleken met de standaardinstellingen? Weliswaar neemt de kwaliteit af, maar alles blijft goed leesbaar. Als je foto’s wilt printen is het beter om gewoon de standaardinstellingen aan te houden, want de kwaliteit neemt wel fors af.

Print dubbelzijdig

Het is ook zonde als je twee pagina’s print, terwijl dit op eentje ook had gekund. Het document had namelijk prima op de achterkant van het papier gepast. Dat is niet aan goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu!

Print in zwart/wit

Kijk goed naar de opties voor je print! Je maakt al snel de keuze om iets uit te draaien, terwijl het makkelijk voorkomen had kunnen worden. Print bijvoorbeeld in zwart/wit. Daarmee bespaar je ontzettend veel geld!

Wanneer besteed je het drukwerk uit aan een gespecialiseerd bedrijf?

Wil je met je printwerk nieuwe klanten trekken? Zeker als je het werk op groot formaat wilt maken is het verstandig om dit uit te besteden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan posters voor op de abri’s. Verder is het slim om een designer in te schakelen als je reclame wilt maken.

Uiteraard moet je wel goed letten op de kosten. Vaak is het zelfs zo dat je zelf duurder uit bent! Bij een drukker wordt je kostprijs per papiertje lager, terwijl dit thuis niet het geval is. Wel kan je thuis of op werk je bestanden professioneel printen.  Het is maar net wat je behoefte is!

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.