blog

Besparen door een gedegen boekhouding

Besparen op boekhouding

De boekhouding. Veel mensen hebben er een hekel aan. Het kost tijd en inspanning om alles te registreren terwijl je die tijd nodig hebt voor andere zaken. Er zijn tegenwoordig echter veel mogelijkheden die deze klus een stuk gemakkelijker en sneller maken.

Zo zijn er bijvoorbeeld computerprogramma’s waarbij je de boekhouding kunt koppelen aan tijdregistratie. Dat kan erg nuttig zijn voor beroepen waarbij tijdsregistratie cruciaal is.

Door deze 2 zaken te combineren voorkom je dubbel werk en weet je – ook achteraf – zeker waar je je tijd aan besteed hebt, maar ook dat alle verrichtingen vergoed worden. En dat is natuurlijk cruciaal om een gezonde bedrijfsadministratie te voeren.

Voordelen

Zo is het bij veel programma’s mogelijk om met 1 druk van de knop een factuur naar de klant te sturen nadat de activiteit in de urenregistratie is ingevoerd. Daarnaast is het meestal mogelijk om met meerdere mensen gebruik te maken van hetzelfde programma zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn.

Wat nog een ander voordeel is, is dat veel programma’s online te gebruiken zijn. Dit betekent dat je locatie-onafhankelijk je bezigheden kunt registreren en je facturen kunt versturen. Dat is zeker nu een toegevoegde waarde omdat het aantal thuiswerkers nog nooit zo hoog is geweest.

Leestip: Populaire Boekhoudprogramma vergelijken en kopen – ZZP | MKB | Accountants | Top 5

Zo zijn er programma’s die zowel op de computer, mobiel als een tablet te gebruiken zijn. Je kunt dus op ieder moment de gegevens bijwerken in plaats van dat je altijd achter de computer op kantoor moet zitten.  De kosten van deze programma’s zijn niet hoog. Dat zorgt ervoor dat de aanschaf ervan al snel zichzelf terug kan verdienen.

Ook met al deze handige opties blijft boekhouden een klusje dat voor veel mensen noodzakelijk kwaad is. Toch is er veel verbeterd voor ondernemers sinds de tijd dat de boekhouding met de hand in een kasboek bijgehouden moest worden.

Leestip: Online factureren: wat is het, waarvoor dient het en wat is de juiste keuze voor jouw onderneming?

Conclusie

Het loont dus de moeite om te kijken welke programma’s er op de markt zijn en welke het beste bij jou past. Er zijn diverse opties beschikbaar waar je uit kunt kiezen, dus het is wel nuttig om goed na te denken over wat voor jou noodzakelijke en praktische mogelijkheden zijn.

Er zijn diverse programma’s die naast de boekhouding en urenregistratie ook opties bieden om te factureren of een timerfunctie hebben. Sommige programma’s bieden ook de mogelijkheid om offertes te maken, ontvangen facturen op te slaan en reiskosten te registreren. Kortom, voor alle wensen is er wel een goed programma beschikbaar.

Ook interessant

1 reactie

  • Reply
    Marie de Jonge
    augustus 3, 2022 at 2:28 pm

    De boekhouding bijhouden was ook niet altijd mijn favoriete bezigheid. Gelukkig heb ik ook programma’s gevonden die dit makkelijker maken. Daarnaast krijg ik hulp van een expert die mij extra tips geeft.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.