Algemene bespaartips |

Hoe kun je geld besparen als agrarisch bedrijf?

Kosten besparen met agrarisch bedrijf

Het werk van Nederlandse agrariërs is er de afgelopen decennia niet gemakkelijker op geworden. Zo krijgen boeren in Nederland te maken met steeds meer regelgeving vanuit Europa, denk aan de stikstofmaatregelen. Dit frustreert boeren natuurlijk flink, want ze zijn verplicht hun bedrijfsprocedures af te stemmen op de milieu-eisen van de overheid. Naast de overheidseisen en bureaucratische rompslomp lopen moderne boeren tegen nog meer beperkingen aan, die hun werk direct raken. Zo krijgen ze vaak lage prijzen voor hun producten, terwijl hun producten daarna voor een veelvoud van oorspronkelijke boerenprijs in de supermarkt aan de man en de vrouw gebracht worden.

Om deze redenen is het voor boeren belangrijk om geld te besparen. Maar op welke manieren kun je als agrariër op een slimme manier bezuinigen, zodat je zelf ook nog een beetje geld overhoudt? Neem onderstaande tips ter harte!

Kies voor voordelige machines, materialen en apparatuur

Door voordelige machines, materialen en apparatuur te huren, kun je flink besparen. Dit geldt zeker als je beginnend boer bent en geen kapitaal achter de hand hebt om te investeren in duur materiaal. Een transportband huren bij Van Trier is bijvoorbeeld een slimme actie. Naast een transportband huren bij Van Trier kun je ook andere apparaten en machines huren, zodat je geen dure aankopen hoeft te doen. Zo kun je een trekker huren, wel of niet met benodigde landbouwmachines, gereedschappen en soortgelijke benodigdheden binnen het agrarische bedrijf.

Besparen op energiekosten

Naast op kapitaal bezuinigen door te kiezen voor voordelige huur, kun je als moderne agrariër ook geld besparen op de vaste energielasten. Kies bijvoorbeeld voor smart home apparaten als een slimme thermostaat, een energiezuinige transportband huren bij Van Trier, zonnepanelen op het dak en isolatie van stallen en je boerderij. De besparing die dit oplevert, kan jaarlijks in de honderden en zelfs duizenden euro’s lopen. Een prettige bijkomstigheid is dat je bij isolatiewerkzaamheden vaak nog aanspraak kunt maken op een gemeentelijke subsidie. En verder doe je met een energiezuinige aanpak natuurlijk iets goeds voor het milieu, de dierenwereld en je medemens.

Ga voor een winkeltje bij je erf

Als je tijd, mankracht en energie hebt, kun je ervoor kiezen om een winkeltje aan huis te beginnen om groenten, fruit, planten en andere agrarische producten te verkopen. Woon je langs een drukke weg, dan kan dit veel extra klanten opleveren. Zorg er wel voor dat je bedrijf goed bekend wordt. Bouw daarom een eigen website en zorg ervoor, zeker als je nieuw bent in het vak, voor dat je de nummers & e-maildressen goed duidelijk hebt.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.