Algemene bespaartips | Huishouden |

Wat is een goede energievergelijkingssite?

Je ziet hier welke energie vergelijkingssites het populairst zijn en hoeveel leveranciers vergeleken worden. Via zo’n vergelijker vind je eenvoudig een goedkoop energiecontract. Maar wat is nu een goede en handige vergelijker waar je ook echt de beste aanbiedingen vindt?

Naar de beste energievergelijkingssites

Je kunt veel besparen door online een energieleverancier te kiezen. Omdat er minder kosten zijn voor de energieleverancier betaal je vaak een lager tarief of kun je profiteren van een actie of cadeau. De aanbiedingen van deze online aanbieders worden vaak niet meegenomen in de vergelijkingen van vergelijkingssites.

Opzegtermijn en voorbeeldopzegbrief

Bij een energiecontract voor onbepaalde tijd kun je direct overstappen. Bij een vast contract kun je overstappen als het huidige contract afloopt. Meestal is er een opzegtermijn van één maand. Verschillende websites bieden een handige voorbeeld opzegbrief. Deze kan je eenvoudig zelf invullen en opsturen per mail of brief naar jouw maatschappij.

Meer gemak met de overstapservice
Sinds een aantal jaren werken Nederlandse energiebedrijven beter met elkaar samen. Via de zogeheten overstapservice kan je moeiteloos switchen van leverancier. Op het moment dat je contractvrij bent kan je simpelweg een nieuw contract afsluiten bij een goedkopere aanbieder. Jouw nieuwe leverancier – bijvoorbeeld Nuon, Essent of Oxxio – ontvangt jouw aanmelding en zorgen dat het oude contract met jouw huidige aanbieder wordt beëindigd. Het gas en stroom wordt netjes geleverd op de afgesproken datum. Op die manier heb je eigenlijk nergens meer omkijken naar.

Wat zijn nog meer goede bespaartips?

Wil je besparen op de maandelijkse energiekosten? Het jaarlijks overstappen van leverancier is natuurlijk een uitstekende manier om dit te doen. Maar nog beter is het om ook te letten op jouw huidige gas- en stroomgebruik. Alle energie die je niet gebruikt hoef je ook niet te betalen. Er zijn ontzettend veel manieren om minder gas en stroom te verbruiken. Hieronder vind je een aantal populaire voorbeelden:

 • Apparaten echt uitzetten in plaats van de stand-by modus
 • Ledlampen gebruiken in plaats van gloeilampen
 • Apparatuur met een gunstig energielabel aanschaffen (A+++)
 • De verwarming een graadje lager zetten
 • Zorgen voor een goede isolatie om de warmte in huis te houden
 • De was op een waslijn ophangen in plaats van de droger gebruiken

Ook interessant

Geen reacties

  Laat een bericht achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.