Algemene bespaartips |

Een boekhouder voor een transportbedrijf

hoe geld besparen

Heb jij een eigen transportbedrijf en wordt het bijhouden van de administratie jou allemaal wat teveel? Dan kan je ook gebruik maken van een externe boekhouder met een specialisatie in de transportsector. Een dergelijke boekhouder staat klaar voor en op maat afgestemde aanpak en stelt alles in werken om het bedrijf vooruit te helpen.

Een specialisatie in de transportsector

Het is in de transportsector van groot belang dat de ingehuurde boekhouder ook veel kennis heeft van dit wereldje, het is namelijk zo dat de transportsector een zeer uitgebreide en ingewikkelde regelgeving heeft. Transportbedrijven moeten bijvoorbeeld vaak rekening houden met nationale als internationele en zowel lokale als regionale wetten. Verder is er ook een erg strenge regelgeving in het gebied van het materiaal waarmee gewerkt wordt, vervoersrechtelijke en fiscale zaken en het milieu. Het is ook nog eens van dat je een gesprek op hetzelfde niveau kunt voeren, het is niet fijn wanneer je nog alles over je bedrijf of de transportsector moet uitleggen. Zo voorkom je ook uiteindelijk misverstanden en miscommunicatie.

Waarmee kan je bij de boekhouder terecht?

Wanneer je de administratie in de logistiek wilt uitbesteden, dan kan je een boekhouder de volgende taken laten behandelen:

 • Btw-aangifte
 • Bedrijfsovername
 • Financiële administratie
 • Belastingadvies- en aangifte
 • Advies specifieke wet- en regelgeving
 • Advies over bedrijfsstrategieën.
 • Advies over ondernemingsvormen

Een blik naar de toekomst

Als ondernemer wil je natuurlijk altijd met een gerust hart naar de toekomst kunnen kijken, een ervaren boekhouder kan je passend advies geven over hoe je met je zaak in de transportbranche kan inspelen op alle lopende ontwikkelingen. Ook kunnen ze advies geven over de kansen en bedreigingen van je onderneming, waarna je samen passende strategische keuzes kunt maken. Ben je zelf bijvoorbeeld van plan om je wagenpark te vernieuwen of zelfs uit te breiden, dan kan de boekhouder nauwkeurig bekijken en berekenen of dergelijke investeringen goed haalbaar zijn of niet.

Ook interessant

Geen reacties

  Laat een bericht achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.