Wonen |

De beste tips om meer energie te besparen in huis

De energieprijzen zijn historisch hoog. Nog nooit eerder hebben we zoveel betaald voor onze energierekening. Iedereen voelt het. Dat betekent ook dat mensen massaal op zoek zijn naar manieren om energie te besparen en zo de kosten te drukken. Maar hoe pak je dit aan als de energieprijzen maar blijven stijgen? Hoe zorg je ervoor dat je minder energie verbruikt, zonder dat het wooncomfort in geding hoeft te komen? In dit artikel zetten we de beste tips op een rij.

Beter isoleren

Merk je dat het snel afkoelt in huis? Is het bijvoorbeeld niet voldoende om het huis eerst op te warmen en de verwarming volledig uit te schakelen? Daalt de temperatuur dan ongelooflijk snel? Of merk je dat het vrijwel onmogelijk is om een constante temperatuur te hanteren? Dan is de kans groot dat de woning onvoldoende geïsoleerd is. Dit zien we vooral terug in oudere woningen.

Via Budgetisolatieshop kun je eenvoudig de beste materialen krijgen om jouw woning optimaal te isoleren. Het is meestal voordeliger om de materialen zelf in te kopen, dan deze te laten leveren door een aannemer of een ander die de klus voor jou gaat klaren. Daarom is het zeker de moeite waard om eerst zelf onderzoek te doen en inkopen te doen. Schakel voor de klus zelf wel altijd een deskundige in. Dan weet je zeker dat dit op de juiste manier wordt gedaan.

Woon je in een ouder gebouw en heb je eigenlijk geen idee wat er nodig is om deze beter te isoleren? Laat dan eerst een specialist met je meekijken. Deze kan beoordelen welke vorm van isolatie het beste van pas zal komen. Vervolgens ga je op zoek naar materialen die hierbij kunnen helpen. Wist je bijvoorbeeld dat PIR isolatie één van de meest effectieve materialen is op het gebied van isolatie? Het kan voor vrijwel alle isolatieprojecten worden ingezet.

Constante temperatuur

Het is beter om de temperatuur constant te houden, dan dat je de verwarming telkens weer uitzet of weer met volle kracht laat branden. Bovendien is dit ook beter voor het vochtgehalte in de woning. Zo zagen we de afgelopen jaren bijvoorbeeld dat sommige mensen het wel erg sterk lieten afkoelen in huis. Als de temperatuur in huis echter onder de vijftien graden komt, zal ook de luchtvochtigheid toenemen en is de kans op schimmelvorming groot. Zorg er daarom liever voor dat je de temperatuur standaard één à twee graden lager zet en houd de temperatuur constant. Dit is beter voor het binnenklimaat en levert alsnog een fikse besparing op.

Investeer in energiezuinige apparaten

De meeste mensen hebben tegenwoordig heel wat grote huishoudelijke apparaten staan. Dit zijn tegelijkertijd enorme energievreters. Zeker als ze al wat ouder zijn. De techniek staat echter niet stil. De apparaten die nu worden verkocht, zijn dan ook al stukken energiezuiniger dan de apparaten van pakweg tien jaar geleden. Is jouw wasmachine, wasdroger, koelkast of vriezer dus aan vervanging toe? Investeer dan direct in apparaten met een goed energielabel. Hiermee kun je op de lange termijn flink wat energie besparen.

 

 

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.