Huishouden | Wonen |

Bespaar op je woonlasten met deze tips

Bespaar op je woonlasten met deze tips

Als gezin wil je te hoge maandlasten voorkomen! Het geld wat je bespaart door de maandlasten te verlagen, zou je immers voor een langere vakantie of een etentje buiten de deur kunnen gebruiken. Besparen op de maandlasten blijkt in veel gevallen relatief eenvoudig te zijn voor gezinnen. Wanneer heb jij bijvoorbeeld voor het laatst gekeken, of je een voordelig energietarief betaalt? Na het verlopen van je energiecontract, wordt dit contract automatisch omgezet naar een contract met een flexibel tarief. Dit betekent dat een energieleverancier meermaals per jaar de mogelijkheid heeft om het tarief bij te stellen. Voordeliger is het in veel gevallen om voor een energiecontract met een vast tarief te kiezen.

Vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar

Zo interessant als het vergelijken van energieleveranciers kan zijn, zo interessant is ook het vergelijken van verzekeringen en verzekeraars. Het blijkt regelmatig voor te komen, dat Nederlandse huishoudens een dubbele dekking hebben op bepaalde punten. Dit zorgt voor onnodig hoge maandlasten, terwijl de vergoeding van een verzekeraar niet hoger zal worden bij ongelukken of diefstal. Reden genoeg om nog eens kritisch naar je huidige verzekeringen te kijken. Let hierbij ook op aanvullende verzekeringen! Mogelijk heb je een tandartsverzekering afgesloten, terwijl je naast de periodieke controle nooit behandelingen uit hoeft te laten voeren. In zo’n geval is het slim om deze verzekering stop te zetten. Het bespaart je veel geld.

Kijk naar de mogelijkheid van een alles-in-1 pakket

Voorheen was het gebruik van om televisie en vast internet bij verschillende providers af te nemen. Daar kwam een vaste telefoonlijn of een mobiele telefoon nog bij. Tegenwoordig doe je er verstandig aan om een alles-in-1 pakket te overwegen. Hierbij sluit je vast internet, televisie en mobiele telefonie (of een vaste telefoonlijn) bij dezelfde provider af. De provider biedt je hier een aantrekkelijke korting voor aan. Naast deze korting krijg je vaak een extra televisiepakket, sneller internet, enzovoorts. TV- en internet vergelijken doe je tegenwoordig heel eenvoudig met een online vergelijkingstool. Zo vind je altijd de voordeligste aanbieder voor de televisie en het internet binnen jouw woning. Wanneer heb jij de verschillende providers voor het laatst met elkaar vergeleken?

Zorg voor een betere isolatie in huis

Eerder werd al beschreven dat het slim is om verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Ook kan het aantrekkelijk zijn om te besparen op de energielasten, door je isolatie in huis te verbeteren. Een verbeterde isolatie zorgt logischerwijs voor een lager energieverbruik. Zo houd je meer geld over aan het eind van het jaar! Kies bijvoorbeeld voor HR+-isolatieglas in plaats van normaal dubbel glas. De investering in deze nieuwe ruiten verdien je jaarlijks voor een deel terug, door de besparing die het je oplevert. Na verloop van tijd zal je enkel nog winst maken.

Naast een verbetering van de isolatie kan ook het gebruik van zonnepanelen helpen. De zonnepanelen maken dat je een deel van je energieverbruik zelf opwekt. Het investeren in zonnepanelen is steeds aantrekkelijker geworden door de hogere opbrengst en de lagere prijs hiervan.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.