Huishouden | Wonen |

5 tips om te besparen tijdens het nieuwe schooljaar

5 tips om te besparen tijdens het nieuwe schooljaar

Vandaag (2 september) begint officieel het nieuwe schooljaar in Nederland. Voor veel scholieren of eerstejaars studenten is dit een nieuwe fase in het leven. Zeker studenten staan erom bekend dat ze het financieel niet altijd even breed hebben. Wij geven 5 tips om op te besparen in het nieuwe schooljaar.

 1. Maak een overzicht

Voordat je überhaupt kunt beginnen met sparen is het belangrijk om een overzicht te maken van je maandelijkse inkomsten en vaste (en variabele) lasten. Met het maken van dit overzicht boost je gelijk je Excel-skills. Probeer van de variabele kosten zoals uitgaan en eten een inschatting te maken, en probeer je hieraan te houden!

 1. Stel een standaardbedrag in

Wanneer je het overzicht af hebt kun je een inschatting maken van wat je per maand kunt gaan sparen. Veel apps en banken geven de mogelijkheid om maandelijks direct een bedrag over te maken naar je spaarrekening. Dit geld zie je dan niet op je betaalrekening verschijnen, maar je hebt het wel! Zit je een keer een maandje toch krap omdat je net dat ene weekendje weg hebt geboekt? Dan kun je altijd je spaarrekening plunderen om toch nog rond te komen.

 1. Fiets langs het terras

Studenten hebben de gewoonte een terrasje te pakken zodra de zon tevoorschijn komt. Gewoon om even bij te kletsen, je studie te bespreken of voor de gezelligheid. Dit kost bakken met geld! Je kunt ook super gezellig met je vriend(in) afspreken in het park of bij jou thuis en zelf je lunch en drank meenemen. Dat scheelt echt een hoop geld!

 1. Eet samen en bulk

Wanneer je voor het eerst op jezelf gaat wonen is de verleiding heel groot om de Thuisbezorgd-app zeven dagen per week in te zetten. Koken is lastig en Thuisbezorgd is heel gemakkelijk. Wanneer je wel de moeite hebt genomen om naar de Jumbo te fietsen, staat de volgende lading gemakkelijke maaltijden klaar je te verleiden. Samen eten is veel gezelliger én veel goedkoper. Wanneer je samen met je huisgenoten kookt kun je zo voor hetzelfde bedrag als dat je kwijt bent als wanneer je je eten besteld, voor twee (of zelfs drie) dagen eten. Kook daarom ook altijd voor twee dagen, in plaats van één. Er is niks mis met een kliekjesdag!

 1. Studentenkorting

Maak gebruik van je privileges als student. Je krijgt op heel veel plaatsen een studentenkorting wanneer je je studenten- of CJP-pas laat zien. Daarnaast zijn er ook heel veel handige websites als Surfspot waar je heel goedkoop boeken, laptops of andere handige spullen kunt aanschaffen.

Ook interessant

Geen reacties

  Laat een bericht achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.