Wonen |

Zo vind je een nieuwe woning in no-time

Zo vind je een nieuwe woning in no-time

Het kan tegenwoordig ontzettend lastig zijn om een geschikte woning te vinden. In de afgelopen jaren is het aanbod op de woningmarkt steeds beperkter geworden. Daar waar de vraag naar betaalbare woning juist sterk is toegenomen! Er zijn verschillende manieren om een geschikte woning te vinden. In dit artikel geven we tips, die je hierbij kunnen helpen. Welke stappen heb jij al ondernomen in de zoektocht naar een geschikte woning voor jou en je gezin? Heb je al overwogen om tijdelijk een woning te huren, totdat het aanbod groeit?

Kijk wat verder van huis bij het kopen van een woning

Allereerst kan het slim zijn om verder te kijken, dan de plaats waarbinnen je momenteel aan het zoeken bent. Het resulteert weliswaar in een situatie waarbij je mogelijk langer moet reizen, maar dit is de grotere en goedkopere woning vaak meer dan waard. Daarbij kun je een reiskostenvergoeding vragen van je werkgever. Met name in het noorden, oosten en zuiden van Nederland vind je een relatief groot aanbod aan woningen. Daarbij is de verbinding met de Randstad vanaf deze gebieden nog steeds erg goed. Zowel via de weg, als via het spoor! Door in een groter gebied te zoeken, neemt de kans op het vinden van een geschikte woning sterk toe.

Schakel een aankoopmakelaar in voor hulp

Om het vinden van een mooie woning makkelijker te maken, zou je de hulp van een aankoopmakelaar kunnen overwegen. Een aankoopmakelaar biedt je een overzicht van de beschikbare woningen in de buurt. Vervolgens is het aan jou, om te bepalen welke woning het beste op je wensen aansluit. Ook kan een aankoopmakelaar hulp bieden bij het voeren van de onderhandelingen. Zeker wanneer het de eerste keer is dat je een woning koopt, is het prettig om hierbij geholpen te worden. Zo betaal je nooit de hoofdprijs voor een woning, maar profiteer je van een scherpe prijs. De besparing die dit je oplevert kan helpen bij het verbouwen van de woning, bij de aanschaf van een nieuw interieur voor in huis, enzovoorts. Heb jij al eens een aankoopmakelaar gesproken in je omgeving?

Verbouw je eigen woning

Een derde mogelijkheid om sneller aan een woning te kopen, is een investering in je eigen huis. Kies er bijvoorbeeld voor om de badkamer of keuken te renoveren. Vaak zijn dit ruimtes die al in geen jaren veranderd zijn binnen woningen. Het leidt ertoe, dat het voor potentiële kopers minder interessant is om in je woning te investeren. Door deze ruimtes zelf op te knappen, hoef je hier relatief weinig geld in te stoppen. Daar waar de waarde van je woning juist wel toeneemt! Zo heb je straks meer budget om in je eigen woning te stoppen, wat het vinden van een geschikte woning makkelijker zal maken. Naast de badkamer en keuken kun je ook de isolatie binnen je woning aanpakken. Des te hoger de isolatiewaarde van je woning, des te hoger zal ook het bedrag zijn wat mensen bereid zijn om te betalen.

Tip: je huidige woningwaarde berekenen doe je met behulp van een online tool!

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.