Algemene bespaartips | Nieuws |

Zo blijf je bij kennis in de snel veranderende technische wereld

Zo blijf je bij kennis in de snel veranderende technische wereld

De technische wereld ontwikkelt zich razendsnel! Kijk bijvoorbeeld nog eens terug naar de afgelopen tien jaar. In deze periode werden onder meer blockchain, cloud en virtual reality geïntroduceerd. Daarbij kunnen we steeds meer met onze mobiele telefoons, laptops en tablets. Waar men voorheen standaard op een desktop werkte, is dit tegenwoordig niet langer nodig. Het is veel gebruikelijker om met een laptop naar het werk te komen. De trend van flexplekken speelt hier slim op in. Ruimte wordt nuttiger gebruikt, lege kantoorplekken worden voorkomen en op de kosten wordt bespaard. Hoe voorkom je dat je achter komt te lopen op deze trends binnen de technische wereld? In dit artikel geven we je enkele tips.

Volg een online blog op het gebied van trends

Allereerst kun je ervoor kiezen om wekelijks je vaste blogs te volgen. Er zijn verschillende websites, waarop gediscussieerd wordt over de laatste trends op het gebied van techniek. Door deze blogs in de gaten te houden voorkom je dat je achter komt te lopen. Houd er rekening mee dat de blogs de trends vanuit verschillende invalshoeken kunnen bellichten. De ene blog kijkt naar deze trends vanuit een bedrijf. Andere blog gaan juist in op de mogelijkheden die deze technologische ontwikkelingen met zich mee kunnen brengen voor particulieren. Door de blogs te blijven volgen en je waar nodig te verdiepen in deze trends blijf je bij.

Bezoek beurzen waar technologische trends besproken worden

Vergelijkbaar met het volgen van een online blog op het gebied van trends in de technische wereld, kun je ook een beurs bezoeken. Vaak biedt een werkgever een potje aan, waarmee de kosten voor zo’n beurs vergoed kunnen worden. Op een beurs worden de verschillende trend geïntroduceerd en heb je de mogelijkheid om vaak direct kennis te maken met deze trends. Denk bijvoorbeeld aan de VR-bril, die in de afgelopen jaren steeds populairder geworden is. Of wat te denken van VR-technologie in de nieuwste smartphones. Op een beurs kun je deze technische hoogstandjes als eerste uitproberen. Het biedt je de mogelijkheid om te kijken welke van deze trends voor jouw organisatie interessant kunnen zijn.

Volg een online training op het gebied van trends

Een derde mogelijkheid om niet achter te lopen op collega’s is het volgen van een online training. Zo’n training kan gericht zijn op ontwikkelingen binnen de technische wereld in een algemene zin. Ook kun je een training volgen in specifieke programma’s. Denk bijvoorbeeld aan een Cisco training, of een training op het gebied van de laatste producten van Microsoft. De trainingen zorgen er niet alleen voor dat je bij kunt blijven. Ook vergroot je op deze manier je kennis. Een organisatie heeft hier baat bij! Om te besparen op deze trainingen kun je informeren of je werkgever mee wil betalen.

Tip: steeds meer van deze trainingen worden online aangeboden. Dit betekent dat je voor het volgen van een training niet naar een fysieke locatie hoeft te komen. Je kunt ze eenvoudig vanuit huis volgen!

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.