Verzekeringen

Waar moet ik extra op letten bij het kiezen van een zorgverzekering in 2020?

Het is weer bijna tijd om achter te computer te kruipen voor het vergelijken van zorgverzekeringen voor 2020. Door voldoende aandacht te besteden aan het goed vergelijken van de verschillende opties kun je niet alleen op jaarbasis enkele honderden euro’s besparen op de premie, maar er ook voor zorgen dat de zorgverzekering jouw medische kosten in 2020 dekt. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het kiezen van een passende zorgverzekering in 2020.

Prijs is belangrijk, maar niet het belangrijkst
Natuurlijk is het belangrijk dat de zorgverzekering die je afsluit niet te duur is, maar toch is de prijs niet het belangrijkste waarop je moet letten bij het afsluiten van een zorgverzekering. Belangrijker is ervoor te zorgen dat de zorgverzekering de medische kosten die jij in 2020 verwacht te maken volledig of grotendeels dekt. De dekking van de basisverzekering is bij elke verzekeringsmaatschappij precies hetzelfde, maar de dekking van aanvullende zorgverzekeringen verschilt per verzekeraar. Een goedkope zorgverzekering kiezen betekent dus lang niet altijd dat het uiteindelijk ook de goedkoopste optie voor je is.

Het eigen risico in 2020
De hoogte van de premie die je moet betalen voor een basisverzekering is grotendeels afhankelijk van de gekozen hoogte van het eigen risico. Hoewel het natuurlijk lastig is om aan het eind van 2019 al in te schatten of je in 2020 veel medische kosten gaat maken, bijvoorbeeld als je op leeftijd bent en een traplift nodig hebt, is het wel belangrijk om hier een zo goed mogelijke schatting van te maken. Als je verwacht in 2020 aanzienlijk meer medische kosten te maken, dan kun je er beter voor kiezen om het eigen risico van de zorgverzekering voor 2020 aanzienlijk te verlagen. Natuurlijk is het ook wel weer zo dat als je geen medische kosten verwacht in het aankomende jaren, je prima het eigen risico wat lager kunt houden.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.