Verzekeringen

Bespaar jaarlijks veel geld met je zorgverzekering

bespaar zorgverzekering

Iedereen is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Zoals je waarschijnlijk al weet betaal je een maandelijkse premie aan je zorgverzekeraar en hiermee worden je ziektekosten gedekt. Echter is het iets waar veel mensen zich te weinig in verdiepen. Hierdoor beseft maar een klein groepje mensen hoeveel geld ze kunnen besparen door aan het eind van een jaar over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. In dit artikel vertel ik alles wat je hierover moet weten.

De basisverzekering

Om te beginnen is het handig om goed te weten welke zorgverzekering je wilt hebben. Het basispakket bestaat namelijk alleen uit het vergoeden van kosten uit noodzakelijke zorg. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts. Een bezoek aan de tandarts valt hier dus niet onder. Wanneer je deze kosten ook vergoed wilt hebben, dan kun je ervoor kiezen om een aanvullende zorgverzekering te nemen. Met een aanvullende zorgverzekering wordt je maandelijkse premie een stukje hoger, maar worden er meer zorgkosten gedekt. Een aanvullende zorgverzekering is dus niet verplicht, maar kan in sommige situaties wel handig zijn om veel geld te besparen.

Overstappen of blijven?

Veel mensen blijven voor een langere periode bij hun huidige zorgverzekeraar. Dit kan zijn doordat ze tevreden zijn met de huidige service, denken dat ze de goedkoopste zorgverzekeraar hebben en/of te lui zijn om zich er verder in te verdiepen. Ik wil niet zeggen dat je moet gaan twijfelen over je huidige zorgverzekeraar, maar ik kan je wel garanderen dat jaarlijks duizenden mensen veel te veel betalen. De grootste reden om over te stappen is natuurlijk het besparen van geld. Dit kan op verschillende manieren:

  • Je wilt een ander pakket, deze kan bij een concurrent goedkoper zijn.
  • Je wilt hetzelfde pakket houden, maar doordat de prijzen jaarlijks variëren kan je beter overstappen.

Over het algemeen kunnen veel mensen meer geld besparen als ze denken. Zorgverzekeringen vergelijken kan gelukkig makkelijk online. Op deze manier krijg je snel een overzicht of het bedrag dat jij betaalt goed is, of dat je volgend jaar misschien veel geld kan besparen. En zeg nou eerlijk, wie wil dat nou niet?

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.