Auto |

Verschillende soorten motorvoertuigen, welke keuze past bij jou?

Verschillende soorten motorvoertuigen, welke keuze past bij jou?

Je hoort het overal voorbij komen en ze lijken ontzettend op elkaar, maar wat is nu eigenlijk het grote verschil tussen de twee? Denk je eraan je eventuele scooter rijbewijs te halen, maar twijfel je of dit nu eigenlijk wel de juiste keuze voor je is? Wij helpen je uit de brand, waardoor je hierna nooit meer deze twee pareltjes uit elkaar zal gaan houden.

Wanneer je kijkt naar wat een scooter op zichzelf nu eigenlijk is, zou je kunnen zeggen dat het een gemotoriseerd voertuig is, met twee brede, kleine wielen. De voeten klem of plaats je hierbij tijdens het rijden tussen het oppervlakte van de zitplaats en het stuurgedeelte. Eigenlijk is de scooter op zichzelf geen apart voertuig, maar zou het net zo goed een brommer of snorfiets kunnen zijn. Wat geeft deze verschillen dan wel?

Motorfiets

Dit is het meest snelle voertuig van allemaal, aangezien het dezelfde voorgeschreven snelheidsregels heeft als bijvoorbeeld autovoertuigen. Goed beschermende kleding, zoals bijvoorbeeld handschoenen of een motorpak, is hiervoor aanbevolen.

Voor de motorfiets heb je je rijbewijs A nodig, welke apart staat van het reguliere rijbewijs. De motorfiets bevat een geel kentekenbewijs en je moet minimaal 18 jaar zijn om deze te mogen besturen.

Bromfiets

De bromfiets, ook wel lichte motorfiets genoemd, is het meest motorvoertuig dat we voorbij zien komen. Bij dit voertuig plaats je de voeten tússen het gedeelte van de zitplaats en het stuurgedeelte. De maximale snelheid is 45 km per uur.

Voor de snorfiets heb je het reguliere rijbewijs AM nodig, een geel kentekenbewijs en moet je minimaal 16 jaar zijn om deze te mogen besturen.

Snorfiets

De snorfiets is de lichtste variant motorvoertuigen van de drie. Voor dit voertuig is maar een maximale snelheid van 25 km per uur toegestaan, waardoor dit het enige voertuig is waarmee op fietspaden gereden mag worden. Dit is het enige voertuig waarbij het dragen van een helm (nog) niet verplicht is.

Helaas zal je ook voor dit langzame bakbeest eerst bij een autorijschool moeten aanbellen om lessen te nemen. Het bevat een blauw kentekenbewijs en je moet minimaal 16 jaar zijn om deze te mogen besturen.

 

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.