Wonen |

Een grip krijgen op je financiën doe je zo

Ben jij goed met geld, of heb je toch echt een gat in je hand? Dan is het waarschijnlijk verstandig om op tijd aan de bel te trekken. Je wilt natuurlijk ook niet hebben dat je echt krap bij kas komt te zitten. Wanneer je de blogs van Tarool hebt gelezen maar toch nog niet weet wat je aanmoet, is het wellicht verstandig om aan de bel te trekken bij een specialist. Voor een paar snelle tips als het gaat om geld besparen moet je snel verder lezen.

Maak een duidelijk overzicht van inkomsten en uitgaven

Zorg dat je een goed overzicht van je inkomsten en uitgaven hebt. De meeste programma’s voor online bankieren bieden een soort dashboard waar je precies kunt zien waar jij je geld nou echt aan uitgeeft. Dit geeft je dus de mogelijkheid om te controleren of je financiële prioriteiten correct zijn en waar je eventueel onnodig geld uitgeeft. Dit zorgt ervoor dat het bijhouden van je budget kan ook leuk zijn! Dit is misschien de meest saaie tip, maar op de lange termijn werkt het heel goed. Als je dit echt consequent gaat doen, wordt het gemakkelijker om te zien wat je gedurende de maand daadwerkelijk uitgeeft en waar je je geld kunt besparen. Zo hoef je er niet voor te kiezen om je klein hondje herplaatsen, omdat je geen geld hebt voor voer.

Betaal je schuld beetje bij beetje af

Verder is het handig om je schuld beetje bij beetje af te betalen. Op de lange termijn kan het in gebreke blijven van je schulden namelijk echt onwijs duur worden. Maar wanneer financieel toch best wel in de knoop komt te zitten, kun je ervoor kiezen om contact op te nemen met je schuldeisers en proberen tot overeenstemming te komen. Wanneer je een incassobericht ontvangt, is het belangrijk om dit wel echt serieus te nemen. Wanneer je niet betaalt kun je namelijk in flinke problemen komen. Betaal indien mogelijk het volledige bedrag of neem contact met een specialist op, dan zoeken ze samen met jou naar een oplossing.

Houdt je mobiele gebruik ook vooral goed bij

Houd naast de hoeveelheid schepjes koffie per dag ook zeker je mobiele telefoongebruik bij. Als je niet oppast, kan je mobiele telefoon je zomaar eens een hele klap geld kosten. Naast het abonnement betaal je vaak namelijk ook voor bepaalde applicaties, zoals bijvoorbeeld voor roaming en andere extra opties. Bovendien kunnen er verborgen kosten zijn, denk hierbij aan abonnementen of online aankopen. Krijg een overzicht van je telefoonkosten en bekijk je rekeningen en noteer waar je aan kunt gaan werken. Vergelijk ook vooral prijzen met elkaar, zodat je zeker weet dat je de goedkoopste aankoop doet.

Verkoop oude spullen en shop ook tweedehands

Verkoop wat je niet nodig hebt en koop je nieuwe spullen vooral tweedehands. Deze zijn vaak nog hartstikke mooi, en ook direct een stuk goedkoper. Win-win dus! Doe wat voorjaarsschoonmaak in je kast en garderobe, en kijk naar de items die je kunt gaan verkopen. Iedereen heeft wel iets hangen wat hij of zij niet meer nodig heeft, maar waar je nog steeds online geld voor krijgen. Dat nieuwe item wat je echt moet hebben, kun je vaak ook tweedehands vinden. Kijk altijd eerst of je het op de tweedehandsmarkt kunt vinden. Zo kun je bijvoorbeeld veel geld besparen door een gebruikte fiets, bank of tuinmeubel te kopen in plaats van een nieuw exemplaar.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.