Wonen |

3 tips om je tuin goedkoop te decoreren

Maak van je tuin een gezellige plek, door deze van de nodige decoraties te voorzien. Er zijn verschillende soorten decoratie, die goed van pas kunnen komen in de tuin. In dit artikel zetten we drie van deze decoraties voor je op een rijtje. Op welke manier zorg jij er momenteel voor, dat je tuin op een gezellige en goedkope manier wordt ingericht?

Tip 1: maak de accessoires voor je tuin zelf

De goedkoopste manier om je tuin op een gezellige en goedkope manier te decoreren, is het creëren van je eigen accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een stevig stuk touw, waaraan je verschillende glazen potjes kunt hangen. Je kunt de potjes in de avond vullen met een kaarsje, om zo een heel gezellige sfeer te creëren. Door de potjes met vliegerpapier te beplakken, kun je de kleur van het licht veranderen.

Ook tuinmeubelen zijn van grote toegevoegde waarde in je tuin. Door het plaatsen van (goedkope) meubels straalt je tuin meer gezelligheid uit. Tuinmeubelen hoeven niet duur te zijn. Je kan ze ook tweedehands kopen of ze soms zelfs gratis ophalen!

Tip 2: kies voor een decoratie van je brievenbus

Iedereen heeft een brievenbus! De een kiest voor een brievenbus in de deur, de ander voor een PTT brievenbus in de voortuin. Een PTT brievenbus is van zichzelf vaak al enigszins een decoratie van de tuin. Je kunt er echter voor kiezen om de brievenbus van verschillende stickets of teksten te voorzien. Zo laat je deze aansluiten bij je persoonlijke voorkeuren en geef je de tuin bijvoorbeeld meer kleur.

Tip 3: zoek naar gratis stekjes van planten

Een derde manier om de tuin te decoreren, is het gebruik van vrolijke planten in je borders of in bloempotten. De bloempotten kun je vaak voor een paar euro bij een kringloopwinkel kopen. Stekjes voor in de bloempotten of borders kun je bij anderen vragen. Het is hierbij leuk om ook stekjes van jezelf aan te bieden. Dit maakt het voor anderen interessanter om de stekjes met je te delen.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.