Auto |

De ins en outs van het leasen van een auto

De ins en outs van het leasen van een auto

In een wereld waarin de auto verreweg de meest praktische manier is om van A naar B te reizen, is het leasen van een auto een populaire en snel groeiende vorm om van die mogelijkheid gebruik te maken.

 

Auto leasen

Was het nog niet zo lang geleden dat je een auto moest kopen, al dan niet met financiële ondersteuning van de bank, tegenwoordig kun je dus ook huren. Strikt genomen is huren namelijk de Nederlandse vertaling van leasen. Je betaalt simpelweg een maandelijks bedrag voor het gebruik van de heilige koe en afhankelijk van de gemaakte afspraken heb je niet of nauwelijks nog omkijken naar bijkomende zaken als wegenbelasting en onderhoud.

 

Verschillende lease-vormen

• Zakelijk of privé
• Kort- of langdurend
• Financieel of vol operationeel

 

Bij een zakelijk leasecontract is er vooral sprake van een bedrijfsmatig gebruik van de auto en zal ook uw werkgever een zekere inbreng hebben. Je kunt dan denken aan de aard van het voertuig en mogelijke financiële hulp. Bij een private lease is de auto bedoeld voor eigen gebruik.
Normaal gesproken zal je voor een langere tijd een auto leasen. Hoe langer deze periode, hoe lager het maandbedrag. Na afloop bestaat er de mogelijkheid met een restbedrag de auto geheel over te nemen. De laatste tijd raken ook kortdurende regelingen, of shortlease, in zwang. Deze beginnen al bij de huur voor 1 maand.
Een derde onderscheid is die tussen financieel en vol operationeel. Een financiële vorm van leasen is te vergelijken met het verschaffen van een krediet, dus kopen op afbetaling. Bij een volle operationele lease wordt letterlijk alles voor u geregeld en hoeft u zich alleen maar zorgen te maken over uw maandelijkse afbetaling.

 

Kleine lettertjes

Er is nogal wat variatie mogelijk binnen de grenzen van een leasecontract, hetgeen uiteraard bijdraagt aan het volledig personificeren van de door u gewenste auto en voorwaarden. Naast het vooraf goed bestuderen van alle mogelijkheden en het opvragen van inlichtingen en offertes, kan het geen kwaad mogelijke leasecontracten tot in de kleine lettertjes te lezen. Op die manier verkrijgt u het beste resultaat.

 

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.