Vakantie |

Dagje Friesland? Dan mag je de hoofdstad niet overslaan!

Natuurlijk is de provincie van de Elf Steden welbekend. Maar het centrum van deze bonte verzameling is natuurlijk Leeuwarden, waar altijd wat te doen is!

Het maakt in principe niet uit wanneer je precies de Friese hoofdstad bezoekt. Alhoewel, dat hangt natuurlijk af van je favoriete activiteiten. Sommigen komen in de zomer nou eenmaal beter tot hun recht dan in hartje winter. Hoe dan ook, door de weersomstandigheden hoef je je nooit uit het veld te laten slaan! Leeuwarden heeft namelijk genoeg leuke winkels, activiteiten en theaters die garant staan voor fantastische dagen en avonden en een hoop prachtige herinneringen. Voel je een verlangen naar het hoge noorden? Dan wordt het hoog tijd om eens nader kennis te maken met Leeuwarden!

Festivals en concerten

Liefhebbers van geestverruimende muziek – en middelen – bezoeken jaarlijks volop het populaire Psy-Fi festival! Van heinde en verre komen ruimdenkende lieden zich mee laten voeren op opzwepende klanken en de magische graslucht die welig tiert in de Groene Ster. Eveneens sinds jaar en dag populair is Welcome to the Village, met ieder jaar weer een wisselende line-up aan acts die hun sporen al hebben verdiend of juist nog niet. Daarnaast heeft Leeuwarden ook zijn eigen poppodia, Asteriks en de Neushoon waar (on)bekend talent hun kunsten ten gehore komen brengen. Muziekliefhebbers weten dus waar ze moeten zijn!

Oh, en dompel jij je graag onder in de wereldcinema? Dan mag je jaarlijks in november het Noordelijk Film Festival niet overslaan! Dit grootschalige evenement vindt plaats in verschillende locaties en zalen door heel Leeuwarden.

Musea en (film)theaters

Aan cultuur is er in Leeuwarden nooit een gebrek geweest. De stad kent uiteraard het Fries Museum aan het Wilhelminaplein, waar tevens filmhuis Slieker Film is gevestigd. Liefhebbers van het reguliere filmaanbod gaan wellicht liever naar Cinema en Tivoli op de Nieuwstad. Verder zijn grote theatrale en muziekvoorstellingen te bezoeken in De Harmonie.

Winkelen

Koopjesjagers komen behoorlijk aan hun trekken in Leeuwarden! Hier zijn ontzettend veel leuke grote en kleine winkeltjes te vinden op allerlei verschillende gebieden. Liefhebbers van vinyl kunnen hun hart ophalen in diverse platenzaken en ook antiekwinkeltjes zijn er in overvloed. De Friese hoofdstad heeft bovendien een actieve bord- en kaartspellen gemeenschap, waarvan speciaalzaak de Spellekijn het epicentrum is. Creatievelingen vinden diverse winkels, waaronder de Duif, om hun gereedschappen en materialen aan te vullen. En ook de boekenwurm heeft hier niet te klagen!

Culinair

Na een lange dag van alles en nog wat beleefd te hebben, begint je maag wellicht te knorren en je keel droog te worden. Gelukkig ben je in de voormalige Culturele Hoofdstad van Europa volop in de gelegenheid om daar wat aan te doen! Boek een restaurant in Leeuwarden voor jezelf en/of je gezelschap om gezellig na te tafelen en al jullie avonturen in Friesland met elkaar te delen. Ook een kopje koffie tussendoor bij bijvoorbeeld Roast of De Bak in de Blokhuispoort behoort tot de uitgebreide mogelijkheden. Heb je inmiddels al door dat Leeuwarden alles heeft wat jouw hartje begeert? Breng deze spetterende stad dan snel een bezoek!

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.