Wonen |

Besparen op het toch wat prijzige verkoopproces van je woning

verkoopproces van je woning

Besparen op het toch wat prijzige verkoopproces van je woning


Het is belangrijk dat als je je huis wenst te verkopen er zelf nog voldoende aan overhoudt en niet het volledige budget verdwijnt aan makelaarskantoren enzovoort. Vandaar dat je het heft best in eigen handen neemt.

Stap 1: Het huis verfraaien voor het te koop aan te bieden

Voordat je de huizenmarkt op gaat, is het belangrijk om je huis op te knappen. Je kan best het huis even schilderen, om het grootste potentieel aan te trekken, kan je dit best in neutrale kleuren doen en bepaalde elementen eventueel accentueren. Door bepaalde elementen te schilderen of op te schuren, ziet het er beter uit. Beste kan je de tuin ook even aanpakken, maar hierbij hangt het er ook vanaf in welk seizoen je het huis te koop zet.

Vind je het lastig te bepalen wat voor styling het goed doet voor verkoop? Dan kun je altijd de hulp inschakelen van een makelaar. Professionele vastgoedstyling zorgt er vaak voor dat je huis direct meer aandacht én potentiële kopers trekt.

Stap 2: waardebepaling van je huis

Voor je de woning te koop zet, wil je natuurlijk zelf weten hoeveel je ervoor kan vragen en hoeveel je woning nu precies waard is. Pas nadat je dat weet, kan je een prijszetting bepalen. Zo weet je ook wat de pluspunten en de minpunten van de woning zijn. Daarnaast welke punten je dus extra in de verf kan zetten bij de verkoop.

Veel makelaars bieden vandaag de dag een gratis waardebepaling van hun woning aan, om de marktwaarde te kunnen bepalen. Zo weet je dat jij het goede bedrag voor je huis vraagt en hij dus hopelijk sneller verkocht is!

Stap 3: woningfotografie

Het is belangrijk mooie foto’s te maken of laten maken van je woning. Goede foto’s zijn zeer belangrijk en kunnen het huis veel beter doen uitkomen dan het in werkelijkheid is. Ken je iemand die fotograaf is, heb je iemand in de familie die dit voor jou kan doen? Des te beter, zo kan je eventueel nog meer besparen.

Stap 4: het te koop aanbieden van je woning

Nu je huis er helemaal piek fijn in orde uitziet en je de mooiste foto’s hebt kunnen nemen, is het tijd geworden om het te koop aan te bieden. Om het huis te koop aan te bieden kan je een eigen website ontwerpen met de foto’s en een aantal marketing- en verkooppraatjes. Door een speciale website te ontwerpen enkel en alleen voor de verkoop van je huis, zal je de kans hebben een rijker publiek aan te trekken, die zich meer segmenteren in de luxe-klasse. Kennissen of vrienden kunnen eventueel je website delen op Linkedin of een ander sociale media platform, waardoor mogelijke kopers met jou in contact kunnen komen.

Je mag ook zeker aan je huis aanhangen dat het te koop staat. Daarvoor kan je best ook een bord ontwerpen of laten ontwerpen dat echt een luxe uitstraling weerspiegelt.

Er zijn vele dingen die kunnen helpen bij de verkoop van je woning. Eerst en vooral moet je woning er aantrekkelijk genoeg uitzien. Nadien zijn er mogelijkheden genoeg om je woning verkocht te krijgen.


Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.