Auto |

Hoe bereken je de rest bpm en bespaar je op een import auto?

Als je in Nederland een auto importeert uit het buitenland, dan moet je over de auto bpm betalen. Als het gaat om een tweedehands auto, dan hoef je niet het hele bpmbedrag te betalen, maar een gedeelte daarvan, ook wel rest bpm genoemd. Een handig hulpmiddel om de rest bpm te berekenen is met de bpm calculator. Maar hoe gaat zo’n berekening nu in zijn werk?

BPM Calculator

Om uit te rekenen met hoeveel bpm en btw de aanschafprijs van een auto belast is, moet je uitgaan van de Nederlandse bruto aanschafprijs, inclusief accessoires van de auto in dat bouwjaar.

Als je gebruik maakt van de BPM Calculator, dan wordt zowel de BPM voor het toelatingsjaar als voor 2016 berekent. Misschien vraag je je af, waarom over twee jaren. Daar is een reden voor. Je mag bij aangifte namelijk de meest gunstigste waarde uitkomst gebruiken.

BPM berekening via de calculator is gebaseerd op de regelgeving die van toepassing is sinds 1 januari 2014. Belangrijk om te weten is dat er geen rechten verleend worden aan de gegevens en dat de uitkomst van de berekening geheel voor eigen risico is. Heb je de bpm dus verkeerd uitgerekend, dan kun je een naheffing krijgen.

Berekening van bpm met calculator

Om de te betalen bpm uit te rekenen moet je een aantal stappen doorlopen. Vul de te doorlopen stappen zorgvuldig in en controleer de ingevulde gegevens op eventuele fouten. Dit voorkomt de nodige problemen.

Berekening BPM

Kies het merk auto

Vul de modelserie in

Wat is de modelvariant

Welke uitvoering heb je

Wat is het bouwjaar van de auto

Als je deze gegevens online hebt ingevuld, dan zie je een automatische bpm berekening.

Na-berekening BPM

Een handmatige na-berekening geeft bijna altijd een lager te betalen bpmbedrag weer. De na-berekening bestaat uit alle koerslijsten + taxatie. Binnen een paar stappen weet je de laagst haalbare bpm voor de auto die jij op het oog hebt.

Tip: easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

Hoe nieuw is de in te voeren auto?

Een auto, die jonger is dan 3 maanden of minder dan 3.000 kilometer heeft gereden, is in jouw optiek een tweedehands auto. Echter de Belastingdienst ziet dat anders. Voor de Belastingdienst is deze auto weldegelijk nieuw en je moet dan ook het volledige bpmbedrag betalen.

Koop dus nooit een auto in het buitenland, die jonger is dan 3 maanden of minder dan 3.000 kilometer op te teller heeft staan, want dan kun je net zo goed een nieuwe auto in Nederland kopen. Je hebt er dus geen voordeel aan om zo’n auto uit het buitenland te importeren.

Exacte bpm berekening

Met de bpm calculator weet je ongeveer wat je aan bpm over de in te voeren auto moet betalen. Maar het blijft bij een schatting. Wil je echt exact weten wat je kwijt bent aan bpm, dan kun je daarvoor een gespecialiseerd import bedrijf in de arm nemen. Dit bedrijf berekent niet alleen de exacte bpm bij import, maar helpt je ook verder met alle ander beslommeringen die er komen kijken bij het importeren van een auto.

Meer informatie: easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

Je krijgt sowieso informatie over de auto, die je wilt importeren. Denk hierbij aan de geschatte waarde en voertuigkenmerken.

Door een gespecialiseerd bedrijf in de arm te nemen voor BPM berekenen, voorkom je dat je een kat in de zak koopt en dadelijk een auto hebt, die voor heel wat problemen zorgt.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.