blog

Een administratiekantoor inhuren: zonder stress een gezond bedrijf

Als je bedrijf steeds meer groeit, zul je merken dat steeds meer taken naar de achtergrond verdwijnen. Dit zijn vaak taken die niet dringend om aandacht schreeuwen, maar uiteindelijk van essentieel belang zijn voor de gezondheid van je bedrijf. Al helemaal taken waar de meeste mensen niet gespecialiseerd in zijn, worden al snel aan de kant geschoven om te focussen op het ondernemen. Eén van deze belangrijke onderdelen, is de administratie. Een administratiekantoor in de omgeving Meppel, zoals https://www.kroezen-sieders.nl/administratiekantoor-meppel, kan enorm bijdragen aan stressvermindering bij jou als ondernemer. In dit artikel leer je alles over de extra voordelen van het inhuren van een professioneel administratiekantoor.

De zekerheid van een vertrouwde partner

Het belangrijkste voordeel van een administratiekantoor inhuren, is het feit dat je iemand hebt die al jouw administratieve zaken voor je kan overnemen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de nodige informatie overdragen of zorgen dat jouw boekhouder, adviseur of administrateur toegang heeft tot alle informatie. Zij kunnen hiermee vervolgens alles doen dat nodig is voor jouw bedrijf. Jij hoeft in principe niet meer om te kijken naar al dit werk, waardoor jij je kunt focussen op je werk.

Als je een administratiekantoor in Meppel jouw administratie laat doen, is het belangrijk dat je natuurlijk ervaart dat je met een vertrouwde partner samenwerkt. Genoeg ervaring is hiervoor essentieel, omdat je dan zeker weet dat het bedrijf alles al eens heeft meegemaakt. Doe ook zeker onderzoek naar de ontwikkelingen die een administratiekantoor doormaakt. Worden de werknemers gestimuleerd om te leren over nieuwe wetgeving? Dit is essentieel voor het goed verlopen van de financiële verwerking van jouw producten. Daarnaast zul je ook meer vertrouwen ervaren wanneer je weet met wie je te maken hebt. Een persoonlijke aanpak van een bedrijf zorgt ervoor dat jij zeker weet bij wie je terecht kunt met je vragen en problemen.

Verbeterd financieel advies

Een administratiekantoor zorgt voor onder andere de jaarrekening van jouw bedrijf. Doordat zij deze voor jou opstellen, hebben ze een goed overzicht van al jouw kosten en inkomsten. Hierdoor zien ze ook op welke onderdelen je eventueel zou kunnen besparen, waardoor je uiteindelijk meer winst maakt. Dankzij de financiële blik die een adviseur of boekhouder heeft, zien zij snel wat er niet goed loopt of wat juist al erg goed gaat. Dankzij dit overzicht weet je zeker dat je geen geld laat liggen en zoveel mogelijk kunt investeren in je bedrijf.

Dankzij dit financiële advies, weet je ook als beginnend ondernemer direct wat je allemaal kunt doen om jouw bedrijf financieel gezond te houden. Door vanaf het opstarten van je onderneming al goed te letten op de administratie, zorg je ervoor dat er niks door de kieren glipt en je op lange termijn problemen voorkomt. Al helemaal wanneer je periodieke verslaggeving ontvangt, zul je merken dat je zelf ook beter inzicht krijgt in je financiële zaken en je meer verstandige keuzes kunt maken voor je bedrijf.

Voor de starter én de grote onderneming

Een administratiekantoor biedt voordelen voor zowel starters als grote ondernemingen. Beiden hebben er baat bij dat ze zelf geen tijd meer hoeven te investeren in het uitvoeren van administratieve taken. De startende ondernemer krijgt de nodige begeleiding, waardoor je zelf kunt controleren of alles wat er voor je wordt geregeld ook klopt. De grote ondernemer krijgt dankzij de jaaroverzichten duidelijk inzicht in wat er beter kan. Daarnaast weet je zeker dat jouw belastingen allemaal geregeld zijn en dat je werknemers tijdig hun loon ontvangen.

Bespaar jezelf een hoop tijd en potentiële problemen

Als je er zeker van wilt zijn dat jouw bedrijf niet in de problemen komt, laat dan je financiële administratie over aan een administratiekantoor. Dankzij korte lijnen en belangrijke overzichten, zorg jij ervoor dat je precies weet wat er speelt rondom de financiën in je bedrijf. Bespaar tijd, zorgen en werk. Besteed je administratieve werk uit.

Wonen |

Zorg goed voor uw planten! Een druppelslang helpt

Een druppelslang werkt door water te druppelen op de wortels van de planten in plaats van water over de bladeren te sprenkelen. Dit helpt om waterverspilling te verminderen en verbetert de opname van water door de planten. De druppels kunnen worden geregeld door een drukregelaar of timer.

Om uw planten nóg meer te verwennen kunt u gebruikmaken van hemelwater uit een natuurlijke bron. Met een hydrofoor kunt u heel gemakkelijk het water uit de bron halen en gebruiken in uw tuin. Deze waterpomp beschikt over een drukvat voor wateropslag. De pomp haalt eerst het water uit het drukvat, waarbij deze nog niet inschakelt. Pas als het water bijna op is krijgt een pomp een seintje om het water weer aan te vullen. Dit energiezuinige proces zorgt ervoor dat de pomp een langere levensduur heeft dan eentje zonder drukvat. 

Een hydrofoorpomp kan ook ingezet worden in andere situaties, bijvoorbeeld voor het doorspoelen van uw toilet of het afspuiten van een terras. Jaarlijks wordt er veel schoon drinkwater onnodig gebruikt, waar ook natuurwater voor gebruikt kan worden. Dat zou een hoop kosten schelen in het zuiveringsproces van water.

Druppelslang in een moestuin

In moestuinen komt het vaak voor dat er een druppelsysteem wordt aangelegd. Een druppelslang is een goede keuze voor een moestuin omdat het een efficiënte manier is om water te geven aan planten. Het is gemakkelijker om specifieke gebieden te bereiken en u hoeft er zelf geen aandacht aan te besteden.

Druppelslangen kennen nog veel meer voordelen;

  • Waterbesparing: Een druppelslang druppelt water rechtstreeks op de wortels van de planten, waardoor waterverspilling wordt verminderd.
  • Verbeterde wateropname: De druppels zorgen ervoor dat het water langzaam in de grond sijpelt, wat de opname van water door de planten verbetert.
  • Gemakkelijk in gebruik: Een druppelslang is gemakkelijker en sneller in gebruik dan het handmatig water geven met emmers of gieters.
  • Preciezer watergeven: Het is mogelijk om de hoeveelheid water per plant te regelen, waardoor het watergeven preciezer is.
  • Voorkomt verrotting: Het vermijden van water op de bladeren van planten voorkomt verrotting en helpt bij het verbeteren van de gezondheid van de planten.

Er zijn verschillende soorten druppelslangen die geschikt zijn voor moestuinen, variërend van kleine slangen voor kleine moestuinen tot lange slangen voor grotere moestuinen. Het is belangrijk om een druppelslang te kiezen die van de juiste lengte en kwaliteit is en te overwegen of er accessoires nodig zijn, zoals sproeikoppen en drukregelaars.

Wonen |

De kosten van een warmtepomp: investering en terugverdientijd

Warmtepompen zijn een populaire keuze geworden voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een efficiënte en milieuvriendelijke manier om hun huizen te verwarmen en te koelen. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van een warmtepomp en wat is de terugverdientijd?

De kosten van een warmtepomp variëren afhankelijk van het type systeem dat u kiest, de grootte van uw huis en de installatiekosten. Er zijn drie hoofdtypen warmtepompen: lucht-lucht, lucht-water en grond-water. Lucht-lucht systemen zijn meestal het goedkoopst, gevolgd door lucht-water en grond-water systemen.

De initiële investeringskosten van een warmtepomp kunnen hoger zijn dan die van een traditionele verwarmingssysteem, maar dit wordt gecompenseerd door de lagere energierekening. Een warmtepomp verbruikt minder energie dan traditionele verwarmingssystemen en dit resulteert in een lagere energierekening. Het is belangrijk om rekening te houden met deze langere termijn besparingen bij het beoordelen van de kosten van een warmtepomp.

De terugverdientijd van een warmtepomp kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de initiële kosten, de energieprijzen en de grootte van uw huis. Over het algemeen ligt de terugverdientijd tussen de 7 en 15 jaar, maar dit kan korter zijn als uw energierekening hoger is en langer als uw energierekening lager is.

Om de terugverdientijd van uw warmtepomp te berekenen, moet u de jaarlijkse energiebesparing van de warmtepomp berekenen en dit bedrag delen door de initiële kosten van de warmtepomp. Bijvoorbeeld, als uw jaarlijkse energiebesparing €500 bedraagt en de initiële kosten van uw warmtepomp €7.000 bedragen, dan is de terugverdientijd ongeveer 14 jaar.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met andere factoren bij het beoordelen van de kosten van een warmtepomp. Bijvoorbeeld, sommige warmtepompen hebben mogelijk extra apparatuur nodig, zoals een bufferopslagtank, wat extra kosten met zich meebrengt. Bovendien moeten warmtepompen regelmatig worden onderhouden om optimaal te blijven werken. Deze onderhoudskosten moeten ook worden meegenomen bij het berekenen van de totale kosten van de warmtepomp.

Er zijn verschillende manieren om de initiële kosten van een warmtepomp te verlagen. Bijvoorbeeld, sommige provincies bieden subsidies voor de aankoop en installatie van warmtepompen. Ook zijn er energieleningen beschikbaar tegen een lagere rente voor huiseigenaren die hun huis energiezuiniger willen maken.

Daarnaast kunt u besparen op de installatiekosten door offertes te vergelijken en een erkende installateur te kiezen. Het is belangrijk om een ​​betrouwbare installateur te kiezen die ervaring heeft met het installeren van warmtepompen om ervoor te zorgen dat het systeem optimaal werkt en een lange levensduur heeft.

Auto |

Financial lease voor elektrische auto’s: waar moet je op letten?

Elektrische auto’s winnen snel aan populariteit vanwege hun milieuvriendelijkheid en de voordelen die ze bieden op het gebied van brandstofefficiëntie. Als ondernemer die geïnteresseerd is in het overstappen naar een elektrisch voertuig, kan financial lease een aantrekkelijke financieringsoptie zijn. Financial lease stelt je in staat om een elektrische auto te verwerven zonder grote kapitaalinvesteringen upfront. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij financial lease voor elektrische auto’s.

 

Ten eerste is het belangrijk om de totale kosten van de lease te begrijpen. Financial lease omvat maandelijkse leasebetalingen die zijn gebaseerd op factoren zoals de waarde van de elektrische auto, de duur van de lease en de rentevoet. Het is essentieel om de voorwaarden van de leaseovereenkomst grondig te lezen en te begrijpen voordat je een beslissing neemt. Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van de totale kosten over de looptijd van de lease, inclusief eventuele extra kosten zoals verzekeringen en onderhoud.

 

Een ander belangrijk aspect is de restwaarde van de elektrische auto. Aan het einde van de leaseperiode heb je vaak de mogelijkheid om de auto tegen een vooraf bepaalde restwaarde te kopen. Bij elektrische auto’s is het belangrijk om rekening te houden met de ontwikkeling van de batterijtechnologie en de waarde van oudere modellen. Zorg ervoor dat de restwaarde realistisch is en overeenkomt met de marktwaarde van vergelijkbare elektrische auto’s op dat moment.

 

Bij het leasen van een elektrische auto is het ook van belang om de laadinfrastructuur te overwegen. Elektrische auto’s vereisen toegang tot laadpunten om op te laden. Controleer of er voldoende laadpunten beschikbaar zijn op de plaatsen waar je de auto vaak zult gebruiken, zoals je bedrijfslocatie of openbare parkeerplaatsen. Informeer ook naar de mogelijkheden om een laadstation te installeren op je eigen terrein, indien nodig.

 

Daarnaast is het verstandig om de garantievoorwaarden te onderzoeken. Elektrische auto’s hebben vaak een garantie op de batterij en andere essentiële onderdelen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de duur en de dekking van de garantie, evenals eventuele beperkingen of uitsluitingen. Een goede garantie kan je gemoedsrust bieden en je beschermen tegen onvoorziene kosten.

 

In conclusie is financial lease een aantrekkelijke financieringsoptie voor het verwerven van elektrische auto’s. Bij het overwegen van financial lease voor elektrische auto’s is het belangrijk om rekening te houden met de totale kosten, restwaarde, laadinfrastructuur, garantievoorwaarden en laadkosten. Een grondige analyse helpt bij het nemen van een weloverwogen beslissing voor een succesvolle overgang naar elektrisch rijden.

 

Wonen |

Een duurzaamheidsscan voor de woning

Een goed geïsoleerde woning levert meer comfort op, maar zeker ook een besparing op de maandelijkse energiekosten. Veel woningeigenaren willen daarom graag weten hoe ze hun woning beter kunnen isoleren op een snelle en op een zo voordelig mogelijke manier. Om de woning te verduurzamen zijn er talloze mogelijkheden. Vaak weet men niet precies wat de juiste stappen zijn en een energie-expert kan hierbij helpen. Het is namelijk belangrijk om eerst de behoefte in kaart te brengen en te kijken hoe dit eventueel in het budget past.

Antwoord op vragen over duurzaamheid

Natuurlijk is het einddoel een duurzaam en comfortabel huis, maar vaak zijn hier wel investeringen voor nodig. Daarom is het extra belangrijk dat men de juiste keuzes maakt. Wat geeft het beste resultaat? Hoe past het binnen het budget? Welke subsidies zijn er mogelijk? Is een duurzaamheidslening een oplossing? Verduurzamen in kleine stapjes of in één grote stap om gelijk maandelijks geld te besparen? Een duurzaamheidsscan uitvoeren door een expert van DuraPlus kan bij het beantwoorden van al deze vragen helpen.

Een woning van voor of na 1992

Voor woningen van voor 1992 is de duurzaamheidsscan de perfecte manier om op een snelle en voordelige wijze erachter te komen hoe de woning beter geïsoleerd kan worden. Woningen van voor 1992 hebben namelijk meestal niet de isolatie die aan de huidige normen voldoet. Gaat het om een woning die gebouwd is na 1992, dan is een maatwerkadvies een betere aanpak. Voor beide opties kun je bij DuraPlus terecht.

Een snelle indicatie

Om de duurzaamheidsscan uit te voeren komt de onafhankelijke energieadviseur van DuraPlus naar de woning om bepaalde zaken in kaart te brengen. Het gaat hier om de ‘thermische schil’ wat staat voor de muren, het dak en de vloer. Het deskundige oog van de expert ziet meestal al snel wat de mogelijkheden zijn en een indicatie voor de kosten voor verbetering kunnen vaak al ter plekke worden aangegeven. Natuurlijk kan er ook een vrijblijvende offerte worden uitgebracht. DuraPlus werkt met vaste onderaannemers waar prijsafspraken mee zijn gemaakt, dit zorgt voor een scherpe prijs voor de eindgebruiker. Ondanks deze contacten is DuraPlus een onafhankelijke instantie dus er is geen verplichting om te werken met vaste onderaannemers of producten. De keus ligt uiteindelijk altijd bij de eindgebruiker. Alleen de duurzaamheidsscan maken mag ook.

De extra’s van DuraPlus

DuraPlus staat voor duurzaamheid, maar zeker ook voor service, transparantie en klantvriendelijkheid. Er wordt altijd gekozen voor een begrijpelijke tekst en uitleg. DuraPlus denkt mee en geeft graag tips. Vraag gewoon eens vrijblijvend om meer informatie of vraag een offerte aan.

Wonen |

Kostenbesparing: Waarom een whiteboard Kopen je geld kan besparen

Besparen op kosten is altijd een belangrijk aspect, zowel voor particulieren als bedrijven. Een slimme manier om kosten te besparen is door te investeren in een whiteboard. Een whiteboard kopen kan niet alleen je productiviteit en organisatie verbeteren, maar het kan ook aanzienlijke besparingen opleveren op de lange termijn. In dit blogartikel zullen we de voordelen bespreken van het kopen van een notitiebord en hoe het je kan helpen om kostenefficiënter te werken.

Vermindering van papier- en printkosten 

Een van de meest voor de hand liggende manieren waarop een whiteboard je kan helpen besparen, is door de behoefte aan papier en printen te verminderen. In plaats van aantekeningen op papier te maken of documenten uit te printen, kun je belangrijke informatie direct op het bord schrijven. Dit bespaart op papier- en printkosten op de lange termijn. Bovendien kunnen teamleden eenvoudig notities maken en ideeën delen tijdens vergaderingen zonder de noodzaak om handouts te printen, wat zorgt voor een efficiëntere samenwerking en besparingen op papierverbruik.

Geen behoefte aan vervangende onderdelen 

Een ander voordeel van een whiteboard is dat het geen vervangende onderdelen nodig heeft, in tegenstelling tot traditionele schoolborden. Je hebt geen krijtjes of stiften nodig die regelmatig moeten worden vervangen. Met een writeboard hoef je alleen maar een whiteboardmarker aan te schaffen die lang meegaat. Dit betekent dat je geen extra kosten hebt voor het aanschaffen van vervangende onderdelen, waardoor je op de lange termijn geld bespaart.

Lange levensduur en duurzaamheid 

Whiteboards hebben over het algemeen een lange levensduur. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen zoals glas, staal of gerecyclede kunststoffen, die bestand zijn tegen slijtage en lang meegaan. Hierdoor hoef je niet regelmatig te investeren in nieuwe whiteboards, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn. Bovendien zijn magnetische schrijfborden gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, waardoor ze hun kwaliteit behouden en niet snel hoeven te worden vervangen.

Efficiëntie en productiviteit 

Een whiteboard kan de efficiëntie en productiviteit op de werkplek verbeteren. Het gebruik ervan maakt het gemakkelijk om ideeën te visualiseren, taken te organiseren en belangrijke informatie te communiceren. Dit leidt tot een betere samenwerking en tijdbesparing. Bovendien kunnen deze handige borden worden gebruikt voor planning en het bijhouden van projectvoortgang, waardoor je meer controle hebt over je taken en deadlines. Een verbeterde productiviteit kan uiteindelijk leiden tot kostenbesparingen door een efficiënter gebruik van tijd en middelen.

Je eigen whiteboard kopen om geld te besparen?

Het kopen van een whiteboard is niet alleen een handige investering, maar het kan ook aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Door het verminderen van papier- en printkosten, het elimineren van de behoefte aan vervangende onderdelen en de lange levensduur van een writeboard, kun je geld besparen op de lange termijn. Bovendien kan een notitiebord de efficiëntie en productiviteit verbeteren, wat indirect kan leiden tot verdere kostenbesparingen. Overweeg dus om een whiteboard te kopen en profiteer van de financiële voordelen die het met zich meebrengt!

Auto |

Shortlease zakelijk: De ideale oplossing?

Bent u op zoek naar een flexibele en efficiënte manier om uw bedrijfsauto’s te leasen? Dan is shortlease zakelijk de perfecte oplossing voor u. Met shortlease zakelijk kunt u profiteren van de voordelen van leasen zonder langdurige verplichtingen. In dit artikel zullen we de voordelen van shortlease zakelijk bespreken, hoe het werkt, hoe het zich verhoudt tot andere leasingopties en tips geven voor het optimaliseren van uw shortlease zakelijk ervaring.

Voordelen van Shortlease Zakelijk

Een van de grootste voordelen van shortlease zakelijk is de flexibiliteit in contractduur. In tegenstelling tot traditionele leasecontracten biedt shortlease zakelijk u de mogelijkheid om auto’s voor een kortere periode te leasen. Dit betekent dat u niet vastzit aan langdurige verplichtingen en gemakkelijk kunt inspelen op veranderende behoeften binnen uw bedrijf.

Verminderd Financieel Risico

Met shortlease zakelijk loopt u aanzienlijk minder financieel risico dan bij het kopen van een volledig nieuwe bedrijfsauto. U hoeft geen grote investering te doen, wat vooral gunstig is voor startende ondernemingen. Bovendien zijn onderhoudskosten en verzekeringen vaak inbegrepen in het shortlease pakket, waardoor u extra kosten kunt vermijden.

Toegang tot Nieuwe en Goed Onderhouden Voertuigen

Met shortlease zakelijk heeft u altijd de beschikking over nieuwe en goed onderhouden voertuigen. U kunt kiezen uit een breed scala aan modellen en merken die voldoen aan uw specifieke behoeften. Dit zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling van uw bedrijf, maar biedt ook betrouwbaarheid en comfort voor uw medewerkers.

Vereenvoudigde Administratieve Processen

Met shortlease zakelijk worden de administratieve processen aanzienlijk vereenvoudigd. U hoeft zich geen zorgen te maken over zaken als het regelen van verzekeringen, belastingen, onderhoudsafspraken of Apk-keuringen. Deze taken worden vaak uit handen genomen door de shortlease provider, waardoor u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten.

Hoe Shortlease Zakelijk Werkt

Nu u bekend bent met de voordelen van shortlease zakelijk, laten we eens kijken hoe het precies werkt. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste aspecten van het shortlease zakelijk proces.

Voertuigselectie

Bij shortlease zakelijk heeft u de mogelijkheid om uit verschillende voertuigen te kiezen. U kunt het voertuig selecteren op basis van uw specifieke behoeften en voorkeuren. Of u nu een compacte auto, een bedrijfsbusje of een luxe sedan nodig heeft, er is altijd een optie die aan uw eisen voldoet.

Contractduur en Beëindiging

Het unieke aspect van shortlease zakelijk is de flexibiliteit in contractduur. U kunt een voertuig leasen voor een kortere periode, meestal variërend van enkele maanden tot maximaal twee jaar. Na deze periode heeft u de mogelijkheid om het contract te verlengen, het voertuig om te ruilen of eenvoudigweg het leasecontract te beëindigen.

Onderhoud en Verzekering

In de meeste gevallen zijn onderhoud en verzekering inbegrepen bij het shortlease zakelijk pakket. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over extra kosten die gepaard gaan met onderhoud en reparaties. U kunt genieten van gemoedsrust, wetende dat uw voertuig in goede handen is.

Huishouden |

Duurzame pannen: de perfecte oplossing voor een groenere toekomst

Als we praten over duurzaamheid, denken we vaak aan recycling, herbruikbare tassen en duurzame energiebronnen. Maar wist je dat je ook op een simpele manier je steentje kan bijdragen aan een groenere toekomst? Door gebruik te maken van duurzame pannen kan je namelijk al een groot verschil maken. In dit artikel bespreken we waarom het gebruiken van duurzame pannen zo belangrijk is en hoe jij hieraan kan bijdragen.

Milieuvriendelijkheid

Het gebruik van duurzame pannen is allereerst beter voor het milieu. Dit komt doordat deze pannen vaak zijn gemaakt van materialen die minder schadelijk zijn voor het milieu dan traditionele pannen. Denk bijvoorbeeld aan keramiek, gietijzer of roestvrij staal. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam, maar gaan ook veel langer mee dan pannen van bijvoorbeeld teflon. Hierdoor hoef je minder vaak nieuwe pannen te kopen, wat uiteindelijk weer beter is voor het milieu.

Gezondheid

Naast dat duurzame pannen beter zijn voor het milieu, zijn ze ook beter voor onze gezondheid. Traditionele pannen worden vaak gemaakt van materialen die bij hoge temperaturen schadelijke stoffen kunnen afgeven. Bij duurzame pannen is dit niet het geval. Deze pannen zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor je zeker weet dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens het koken.

Besparen op energie

Naast dat duurzame pannen beter zijn voor het milieu en onze gezondheid, kan je er ook nog eens geld mee besparen. Duurzame pannen zijn namelijk beter in het vasthouden van warmte dan traditionele pannen. Hierdoor heb je minder energie nodig om je eten te bereiden en bespaar je dus op je energierekening. Daarnaast zijn sommige duurzame pannen geschikt voor alle warmtebronnen, waaronder inductie. Hierdoor hoef je geen nieuwe pannen te kopen als je overstapt op een andere kookplaat.

Duurzame pannen zijn dus niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor onze gezondheid en portemonnee. Door te kiezen voor duurzame pannen kan je op een simpele manier bijdragen aan een groenere toekomst. Dus waar wacht je nog op? Kies ook voor duurzaamheid en investeer in een set duurzame pannen.

Wonen |

Een grip krijgen op je financiën doe je zo

Ben jij goed met geld, of heb je toch echt een gat in je hand? Dan is het waarschijnlijk verstandig om op tijd aan de bel te trekken. Je wilt natuurlijk ook niet hebben dat je echt krap bij kas komt te zitten. Wanneer je de blogs van Tarool hebt gelezen maar toch nog niet weet wat je aanmoet, is het wellicht verstandig om aan de bel te trekken bij een specialist. Voor een paar snelle tips als het gaat om geld besparen moet je snel verder lezen.

Maak een duidelijk overzicht van inkomsten en uitgaven

Zorg dat je een goed overzicht van je inkomsten en uitgaven hebt. De meeste programma’s voor online bankieren bieden een soort dashboard waar je precies kunt zien waar jij je geld nou echt aan uitgeeft. Dit geeft je dus de mogelijkheid om te controleren of je financiële prioriteiten correct zijn en waar je eventueel onnodig geld uitgeeft. Dit zorgt ervoor dat het bijhouden van je budget kan ook leuk zijn! Dit is misschien de meest saaie tip, maar op de lange termijn werkt het heel goed. Als je dit echt consequent gaat doen, wordt het gemakkelijker om te zien wat je gedurende de maand daadwerkelijk uitgeeft en waar je je geld kunt besparen. Zo hoef je er niet voor te kiezen om je klein hondje herplaatsen, omdat je geen geld hebt voor voer.

Betaal je schuld beetje bij beetje af

Verder is het handig om je schuld beetje bij beetje af te betalen. Op de lange termijn kan het in gebreke blijven van je schulden namelijk echt onwijs duur worden. Maar wanneer financieel toch best wel in de knoop komt te zitten, kun je ervoor kiezen om contact op te nemen met je schuldeisers en proberen tot overeenstemming te komen. Wanneer je een incassobericht ontvangt, is het belangrijk om dit wel echt serieus te nemen. Wanneer je niet betaalt kun je namelijk in flinke problemen komen. Betaal indien mogelijk het volledige bedrag of neem contact met een specialist op, dan zoeken ze samen met jou naar een oplossing.

Houdt je mobiele gebruik ook vooral goed bij

Houd naast de hoeveelheid schepjes koffie per dag ook zeker je mobiele telefoongebruik bij. Als je niet oppast, kan je mobiele telefoon je zomaar eens een hele klap geld kosten. Naast het abonnement betaal je vaak namelijk ook voor bepaalde applicaties, zoals bijvoorbeeld voor roaming en andere extra opties. Bovendien kunnen er verborgen kosten zijn, denk hierbij aan abonnementen of online aankopen. Krijg een overzicht van je telefoonkosten en bekijk je rekeningen en noteer waar je aan kunt gaan werken. Vergelijk ook vooral prijzen met elkaar, zodat je zeker weet dat je de goedkoopste aankoop doet.

Verkoop oude spullen en shop ook tweedehands

Verkoop wat je niet nodig hebt en koop je nieuwe spullen vooral tweedehands. Deze zijn vaak nog hartstikke mooi, en ook direct een stuk goedkoper. Win-win dus! Doe wat voorjaarsschoonmaak in je kast en garderobe, en kijk naar de items die je kunt gaan verkopen. Iedereen heeft wel iets hangen wat hij of zij niet meer nodig heeft, maar waar je nog steeds online geld voor krijgen. Dat nieuwe item wat je echt moet hebben, kun je vaak ook tweedehands vinden. Kijk altijd eerst of je het op de tweedehandsmarkt kunt vinden. Zo kun je bijvoorbeeld veel geld besparen door een gebruikte fiets, bank of tuinmeubel te kopen in plaats van een nieuw exemplaar.

Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.