Algemene bespaartips | Huishouden | Wonen |

Betaalrekening tips

Betaalrekening steeds vaker op rood


Volgens Nibud heeft half Nederland last van geldproblemen. Steeds meer mensen hebben rode cijfers op de betaalrekening. Dit is vastgesteld door een onderzoek van Nibud onder de Nederlandse bevolking. De crisis begon in 2008. Blijkbaar is die nog steeds niet voorbij.

Volgens het onderzoek van Nibud hebben er in Nederland 7,7 miljoen huishoudens last van geldproblemen. Dan hebben we het niet over alleen ernstige betalingsachterstanden. Van alle huishoudens in Nederland hebben er 1 op de 5 ernstige betalingsachterstanden. Je komt in aanmerking in deze groep als je regelmatig de huurbetaling mist, licht en gas regelmatig wordt afgesloten en vragen vaak aan hun werkgever om eerder het salaris te krijgen. Anders kunnen de betalingen niet voldaan worden omdat er te weinig geld op de betaalrekening staat.

Nibud heeft een onderzoek gedaan onder 1500 Nederlanders. De leeftijd varieerde tussen den 18 en 70 jaar. Er werden vragen gesteld over de financiële situatie. Ze hebben een willekeurige selectie gemaakt in verschillende wijken. Om het onderzoek zo representatief mogelijk te maken.

Heb jij nou vaak last van betalingsachterstanden. Wij hebben een paar belangrijke tips beschreven om je te helpen met jouw betaalrekening.

Check elke week één keer u betaalrekening

Om betalingsachterstanden te voorkomen is het erg belangrijk om je banksaldo te controleren. Uit onderzoekt blijkt dat iemand zijn bankrekening wekelijks controleert, hoe groter de kans dat iemand betalingsproblemen heeft. Door één keer per week je rekening te controleren voorkom je veel stress. Het is dan belangrijk om de afschrijvingen te controleren en er vooral op letten dat het saldo niet negatief wordt. Op je betaalrekening negatief staan, is de een erg dure vorm van krediet. Dit is de duurste vorm die er bestaat.

Uitgaven een jaar vooruit plannen

Door dagelijks je saldo te checken op je betaalrekening kijkt achteruit. Iemand die een begroting maakt voor een jaar kijkt vooruit. Uit onderzoek blijkt dat 55% van de huishouden dit doet. Iedereen in Nederland zou dit moeten doen. Uit een jaarbegroting kan je veel voordelen halen. Je ziet namelijk of de inkomsten genoeg zijn voor de jaarlijkse uitgaven. Ook kan u zien wat u jaarlijks overhoudt voor leuke dingen. Om een Jaarlijkse begroting te maken kost veel tijd. Wij willen u graag advies geven.

Leg 10 procent aan de kant

Om geld te sparen is het belangrijk om 10 procent van het inkomen aan de kant te leggen. Dit moet maandelijks gebeuren. Zelfs mensen in de bijstand kunnen 10 procent sparen. Alleen moet u dan goed rekening houden met uw uitgaven. Daarom is het opstellen van een jaarlijkse begroting zo belangrijk.

Ik hoor u al denken. Door de lage spaarrente is het helemaal niet aantrekkelijk om te sparen. We willen u ook niet rijk maken. We willen ervoor zorgen dat u uit de geld problemen blijft.

Neem gerust is contact met ons op. We helpen u graag


Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Sorry, er zijn geen resultaten gevonden Probeer het overnieuw met een ander woord.